Un vilafranquí debuta en el cinema amb el film ‘Eloïse’

16/11/2009 - 09:13h

Divendres es va estrenar a Madrid la pel·lícula “Eloïse”, de Jesús Garay, amb un planter de joves actors i actrius reforçat en papers secundaris per professionals consagrades. No és una estrena més com les moltes a l’any que hi ha cada divendres. “Eloïse” és també un motiu de satisfacció per al jove actor vilafranquí Bernat Saumell perquè representa el seu debut cinematogràfic. Amb 22 anys i amb tres d’estudis d’interpretació, a Saumell se li ha presentat la seva primera gran oportunitat a la pantalla gran i no la pensa desaprofitar.

L’actor novell viu aquests dies atrafegat. Cap de setmana a Vilafranca com a cambrer en un local de nit; desplaçament a Barcelona, on viu, per continuar els seus estudis d’interpretació, i mitja setmana a Madrid per assistir a l’estrena de la pel·lícula. Després de diversos càstings tant de cine com publicitaris que havia superat sense massa sort, Bernat Saumell va veure la seva oportunitat en les proves per al paper masculí d’”Eloïse” i se’l va fer seu deixant pel camí altres actors amb més experiència i més coneguts.
El jove vilafranquí va superar la part d’improvisació guitarra en mà i aprofitant una cançó que havia compost per al grup de música del qual també forma part, Marlon’s. El paper va ser seu en només tres minuts, després d’enamorar amb la seva veu l’actriu protagonista, amb qui de seguida va aconseguir una química excel·lent. D’això ja fa més d’un any i mig.
Rodatge dur
Barcelona va ser l’escenari d’un rodatge maratonià. Jornades de dotze hores de feina durant cinquanta dies van deixar l’equip esgotat però il·lusionat. Saumell es mostra satisfet del seu primer paper en cinema.
Eloïse és una història d’amor entre adolescents, basada en un guió de Cristina Moncunill, que narra la vida d’Àsia, una noia de 18 anys que està en coma a l’hospital on la seva mare i el seu xicot, Nathaniel (Bernat Saumell) la cuiden. El film recorre al flash back per recordar els fets que van conduir a aquesta situació i com l’aparició d’una noia enigmàtica, Eloïse, introdueix la protagonista en un món ple de sensacions noves.
El film està protagonitzat per Diana Gómez, Ariadna Cabrol, Carolina Montoya, Miranda Makaroff i amb les aparicions de Laura Conejero i Núria Hosta, com a actrius consagrades.
Bernat Saumell defineix el seu personatge, Nathaniel, com un noi innocent i carinyós que la seva xicota deixa per una noia molt especial, Eloïse.
El vilafranquí vol assaborir ara el moment de l’estrena de la pel·lícula, però ja li ballen pel cap altres projectes, com ara una coproducció amb l’Uruguai d’un film que es presentarà sota el títol de “La cruz del sur”.
Ara com ara, Bernat Saumell està centrat en el cinema, que ell troba més “realista” que el teatre i més “treballat” que la televisió, tot i que assegura que li encantaria fer teatre i reconeix que la televisió va molt bé per donar-se a conèixer al gran públic. En aquest sentit, però, l’actor es vol emmirallar en el vilanoví Sergi López, un actor de llarga trajectòria que acumula èxits entre els cinèfils però no a nivell de masses. Aquest és el punt que busca Bernat Saumell, tímid com diu que és: treballar “sense perdre la llibertat” de poder anar pel carrer.

També et pot interessar

Comentaris