El CEVendrell supera el CPCalafell (4-2) i és líder en solitari de la primera divisió espanyola d’hoquei patins

alt
14/11/2009 - 22:11h

El CE Vendrell ha superat aquest dissabte, per 4 gols a 2, el CP Calafell en un derbi d’hoquei patins apassionant. Els vendrellencs s’han endut el primer enfrontament dels dos equips del Baix Penedès en categoria estatal en disset anys després d’un partit molt intens i viscut de manera molt emotiva a les graderies del pavelló, plenes d’aficionats. A més de la victòria, el CE Vendrell ha aconseguit el liderat en solitari, gràcies a les ensopegades dels fins ara colíders de la categoria, Voltregà i Centro Asturiano.
A l’OK Lliga, el Caixa Penedès-Patí Vilafranca ha perdut de manera estrepitosa, per 6 a 1, a la pista del SHUM Massanet, cuer impuntuat fins aquesta jornada; mentre que el Noia Freixenet també ha perdut, en aquest cas a Vic (3-1). El derbi Vendrell-Calafell, el tretzè en tota la història en categoria espanyola, ha estat molt igualat a la primera part, però a la segona els locals han estat netament superiors a un Calafell que ha ‘abandonat’ el matx de manera inexplicable. O potser només s’explica pel bon partit dels jugadors del Vendrell.alt
Després dels primers minuts de tempteig mutu, el CE Vendrell ha pogut avançar-se abans d’arribar-se als 10 minuts, gràcies a un gol de Santi Julivert. Per deliri dels aficionats locals, lògicament molt més nombrosos que els visitants, tot i les desenes d’espectadors arribats de Calafell, un home de casa com és Julivert obria el seu compte particular. Al final, el jugador vendrellenc ha acabat signant un ‘hat-trick’. Tot i el primer gol, el CP Calafell, que havia plantejat prou bé el partit en defensa, ha pogut empatar al minut 11. Ha estat en un penal executat per Expósito. Sense més penals i faltes directes -d’aquestes només n’hi hagut una al segon temps-, el partit ha arribat al descans amb taules.
altA la segona part, el CE Vendrell ha trobat ràpidament el fruit que ja buscava en la feina ofensiva dels primers 25 minuts. Julivert marcava el 2 a 1 tot just als 2 minuts de la represa i el mateix jugador, al minut 9, signava en aprofitar el rebuig d’un llençament de penal un 3 a 1 que portava el partit clarament al cantó dels locals. Jordi Esteba, aquest cop sí de penal en xut directe, feia el 4 a 1 quan encara mancaven 13 minuts pel final.
altEl Calafell, com dèiem, ha baixat molt de nivell a la segona part i encara hauria pogut rebre algun gol més. Dani López ha fet el definitiu 4 a 2 a manca d’un minut i mig, però, com dèiem, el Vendrell hauria pogut marcar encara algun gol més. Per exemple, en una bola enviada al travesser per Joan Roig, en na jugada en solitari de Borja Ferrer i en una falta directa no aprofitada per Eloi Albesa.
altDe la seva banda, el Calafell només ha tingut l’opció de marcar en un penal, però la bola llençada per Vergés s’ha estabellat al ferro de la porteria de Salvadó.
El CE Vendrell, per primera vegada, és líder de la primera divisió espanyola d’hoquei en solitari. Suma 15 punts, per 13 el Voltregà -que ha empatat a 3 a casa amb Sant Feliu-, 12 el Centro Asturiano -que ha perdut per 5 a 0 a Tordera-, 11 de l’Alcobendas i 10 del CP Calafell.
Quant el CP Monjos, ha empatat a 3 gols, a casa, amb el Raspeig.
I quant a l’OKLliga, el Caixa Penedès ha decebut a la pista del SHUM Massanet, on ha caigut derrotat per 6 gols a 1. El Noia ha perdut a Vic per 3 a 1 i tots dos equips penedesencs es toquen a la classificació, si bé a una certa distància. Així, els sadurninencs són novens classificats amb 12 punts i els vilafranquins, desens amb 7. Sortosament pels interessos del Caixa Penedès, tots els equips de la part baixa de la taula han perdut aquest dissabte els seus encontres.