Problemes amb l’edifici de Cal Berger fan canviar el projecte de l’escola taller

13/11/2009 - 10:02h

Des de fa unes setmanes l’Escola Taller promoguda per l’Ajuntament amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu ha hagut de canviar el projecte d’obra sobre el qual es basa el seu programa de formació i treball. Aquesta Escola Taller es va iniciar amb el projecte de rehabilitació d’una part de les naus modernistes de l’edifici conegut com Cal Berger per dedicar-les a un Centre de recursos i serveis per a la joventut. Han estat diverses les circumstàncies i motius els quals han conduït a l’Ajuntament de Vilafranca a sol·licitar davant el Servei d’Ocupació de Catalunya el canvi de projecte. Entre d’altres, era necessària la finalització d’una obra d’adequació d’una altra part de les naus del recinte per a magatzem del Vinseum. Aquesta obra va ser contractada al gener de 2008 amb un termini d’execució de set mesos. Però encara a data d’avui no s’ha pogut recepcionar per la constatació de determinades deficiències d’estanquitat a la coberta.
Per altra banda, un cop iniciades les primeres intervencions de l’Escola Taller encaminades a resoldre l’estructura, es van posar de manifest algunes patologies a l’edifici com la carbonatació del formigó estructural d’algunes zones.
Aquests i d’altres factors han dificultat i retardat l’inici de les tasques dels diferents mòduls previstos en el projecte d’escola taller i han impedit la continuïtat de les obres iniciades. Tot i així, amb diferents intervencions en edificis de titularitat municipal, l’equip de l’escola taller ha aconseguit complir amb el programa formatiu dels alumnes-treballadors en les seves respectives especialitats, preparant-los per a les intervencions definides en el nou projecte iniciat fa pocs dies.
El nou projecte de l’Escola Taller està centrat fonamentalment en la rehabilitació de la primera planta i part de la planta baixa de l’edifici conegut com a Casa Amiguet, al carrer de la Palma, 24. A la primera planta es preveu la creació d’una nova sala d’estudi i a la planta baixa es condicionarà una part del centre de documentació de Vinseum, i s’intervindrà, a més, en espais comuns d’aquest edifici que comptarà també amb 7 habitatges que formaran part del parc d’habitatges amb finalitat social de l’Ajuntament de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris