CCOO vol que Treball pressioni Nissan per evitar els acomiadaments a la planta de Calsonic dels Monjos

11/11/2009 - 16:50h

La federació d’indústria de CCOO de l’Alt Penedès i el Garraf vol que la Conselleria de Treball de la Generalitat pressioni Nissan-Renault per tal que l’empresa busqui un producte alternatiu i evitar així el tancament de la planta de Calsonic als Monjos, on es preveu acomiadar 144 persones de les quals 120 tenen contracte fix i 24 són eventuals que no veuran renovat el seu contracte.
Cal destacar que en la planta dels Monjos fabriquen el UCR, que és una unificació d’un condensador i radiador per a l’empresa Nissan, i que, amb l’acomiadament de les 144 persones, només en quedaran 54 tot i que, segons afirmen des de CCOO, “d’aquests 56, 24 ja estan treballant a Barcelona i els 30 que queden encara no saben on ubicar-los”.
“El que està passant és una deslocalització en tota regla perquè el producte que estan realitzant a Calsonic dels Monjos es porta a Anglaterra per tal que l’empresa tingui més beneficis. En aquest producte encara li quedaven dos anys de vida aquí però se l’emporten per una mera decisió política”, afirma Ramon Ferret, secretari general de la federació d’indústria de CCOO a la comarca, al mateix temps que apunta que no es creuen que fer el producte a Anglaterra sigui més barat perquè “han de pagar els acomiadaments d’aquí i, a més, allà han de contractar gent nova”.

Oposició frontal
Des de CCOO, també s’ha manifestat que s’oposen de manera “frontal” a la decisió de l’empresa perquè, segons expliquen, “hi ha moltes altres alternatives que no pas l’acomiadament i desmantellament de la planta”.
Per solucionar aquesta situació, des de CCOO, es demana, doncs, a la Generalitat que intercedeixi i pressioni Nissan per tal que l’empresa “busqui un producte alternatiu en el qual puguin començar a treballar la gent d’aquí i evitar així tant el tancament de la planta com la deslocalització del producte que estaven fent”.

Per guanyar més diners
Des del comitè d’empresa, Juani Melgar ha lamentat que tanquin l’empresa ‘“per guanyar més diners, no per sobreviure. És un grup solvent, que té molts beneficis i, per tant, el que volen fer és tancar com sigui. No veiem voluntat de negociar”.
En el mateix sentit s’expressa Ferran Bruna, secretari d’organització d’indústria de CCOO Alt Penedès-Garraf, que apunta que ara mateix les postures són “molt distants” i que veuen que el pla social que vol iniciar l’empresa és “una cortina de fum perquè la voluntat de desmantellar la planta no té un sentit econòmic sinó que és una estratègia de deslocalització per portar el seu producte cap a Anglaterra”. Cal destacar, però, que l’empresa encara no ha presentat l’ERO perquè, segons CCOO, “intenten primer negociar amb nosaltres, tot i que de moment la nostra posició és de total oposició”.
De totes maneres, CCOO té una altra reunió prevista amb l’empresa el dia 19 de novembre i és a partir d’aquell dia que es marcaran calendari per a mobilitzar-se en contra del tancament de la planta. També estan a l’espera de reunir-se amb la Conselleria de Treball i així acabar de fer-se una idea de la situació i fixar quines són les properes actuacions del sindicat.

També et pot interessar

Comentaris