La Junta Local de Seguretat del Vendrell constata un augment dels furts per la crisi econòmica

11/11/2009 - 15:42h

La Junta Local de Seguretat del Vendrell, reunida aquest dimecres al migdia, ha constatat, entre d’altres dades, que a la capital del Baix Penedès ha pujat “lleugerament” el nombre de furts per la incidència de la crisi econòmica en la societat. Altres dades són, segons que ha comentat l’alcalde vendrellenc, Benet Jané, que des de principi d’any fins ara, la Policia Local ha atès unes 13.000 incidències i ha tramitat 1.294 denúncies, un 21 % més que l’any passat. Per part dels Mossos d’Esquadra, s’han atès 5.869 trucades rebudes als serveis telefònics als números 088 i 112.
Pel que fa als delictes, s’ha quantificat un lleuger increment del 2%, sobretot en furts i estafes, fet que es relaciona, com s’apuntava, amb l’actual situació de crisi econòmica. Quant a les estafes, s’han posat com a exemple casos de no pagar a les benzineres, simular accidents per cobrar l’assegurança i pagar amb xecs en blanc.
D’altra banda, en la Junta Local de Seguretat del Vendrell s’ha confirmat la bona coordinació entre la policia local i el cos dels Mossos d’Esquadra que l’alcalde ha valorat com a molt positiva. Tot i això, Benet Jané ha dit que “no es pot abaixar la guàrdia i s’ha de continuar treballant per millorar la seguretat ciutadana al municipi”. En aquest sentit, per a la campanya comercial de Nadal se seguirà amb les estratègies i els plans que es van aplicar l’any passat. Respecte al fenòmen del top-manta, s’ha explicat que
en una propera reunió de seguretat se’n parlarà de forma monogràfica.

També et pot interessar

Comentaris