Els Trinitaris acull l’exposició ‘Intensities’

06/11/2009 - 11:31h

Aquest divendres 6 de novembre a les 8 del vespre tindrà lloc a la Sala dels Trinitaris la inauguració d’una exposició molt singular que inclou en base als seus continguts: murs de so, murs de televisió, murs de projeccions, un espai de documentació i un espai de servei al visitant.

En paraules, David G. Torres (Barcelona, 1967). Crític d’art i comissari de l’exposició, l’exposició Intensities. Inconformisme, incorrecció i rebel•lió entre art i escena musical es descriu i es conforma seguint aquests paràmetres teòrics:
El concepte d’Intensitat va associat al de radicalitat, en el sentit d’anar fins a les arrels, arribar fins al fons, fer ús de pensament crític, la incorrecció, l’inconformisme i un cert anhel de rebel•lió. La premissa de l’exposició és que aquesta intensitat s’ha produït des de principis del segle XX en escenaris concrets, fets de col•laboració. Casualment, aquests escenaris han mostrat en moltes ocasions relacions entre l’escena musical i l’artística.
“Intensities” pren com a punt de partida les activitats de dadà a Zurich i dels futuristes italians. Ambdós casos, i especialment e dadaisme a Zuric, van iniciar un pensament crític i antisocial, i també experimental en el camp de les arts. La referència de dadà serà molt important per a moviments posteriors en els quals també s’ha donat un encreuament entre art i música (i altres mitjans, des de la literatura fins a la filosofia o l’acció política): el situacionisme, Andy Warhol i The Velvet Underground, el punk britànic als setanta, la no-wave, amb Sonic Youth i Black Flag col•laborant amb Mike Kelley i Raymond Pettibon. L’exposició arriba fins a artistes contemporanis que han usat aquestes referències i l’encreuament entre art i escena musical. A més, també presenta peces i experiències paral•leles com les de Joseph Beuys, Fluxus o John Baldessari.
“Intensities” sorgeix de l’interès per reivindicar l’espai de l’art i la cultura com a un espai crític. En aquesta línia també van gravitar altres exposicions de David G. Torres com “Salir a la calle i disparar al azar” (un esdeveniment en un soterrani de Barcelona, d’una nit de durada, 2006), “Attitude!”, a Montpeller (2007), i “No, Future!”, a Londres (2007).
Finalment, “Intensities” assaja noves maneres de presentació dels treballs en art, basades en la documentació i en l’eliminació del caràcter únic, l’aura, de les obres d’art intocables. Un format que té, a més, la voluntat de ser clarament comunicatiu i obert.

També et pot interessar

Comentaris