El vilafranquí David Monteagudo publica amb èxit la seva primera novel·la

06/11/2009 - 10:43h

David Monteagudo és un vilafranquí de 47 anys que acaba de publicar la seva primera novel·la. Fin és la història d’un grup d’amics que es retroba al cap de 25 anys. Comença amb nou personatges i al final només en queda un. Entremig han passat mil aventures, en una novel·la psicològica amb tocs de terror i de ciència ficció, una novel·la “generacional, moral, en la qual els personatges són arquetips que demostren que el grup no els fa millors sinó més solitaris”. Aquesta és l’opinió de l’escriptor Jordi Llavina, que troba David Monteagudo un escriptor ple de talent i la seva novel·la “escrita en un castellà prodigiós”.

Monteagudo diu que en escriure pretén “sortir dels gèneres i fer els llibres que m’agradaria llegir. No m’agraden els autors que sempre expliquen la mateixa història però de maneres diferents. M’agrada desconcertar el lector i canviar sovint de registre”. I això és el que ha aconseguit amb Fin, una novel·la que ja ha recollit els elogis d’alguns crítics i que ha entusiasmat Jaume Vallcorba, l’editor de Acantilado, que li ha publicat l’obra. Tanta és la devoció que li ha professat l’editor, que fins i tot ja s’ha interessat per dues obres més que Monteagudo té al calaix, un recull de contes i una altra novel·la.
Aquests dies, David Monteagudo, que fa les seves vuit hores en una empresa de cartronatges a Torrelavit, encara es troba una mica aclaparat pel ressò que, en poc més de quinze dies, ha tingut la seva novel·la. El vilafranquí és poc amant de protagonismes i encara el sobta l’interès que ha suscitat Fin, que ja s’ha col·lat en la llista de llibres més venuts de ficció en castellà.
La importància dels
clàssics
Aquest àvid lector dels clàssics, que fuig de les novetats i les modes, explica que a l’hora d’escriure vol tenir un estil propi, un estil que ja ha aplicat a la desena d’obres que té escrites entre novel·les, reculls de contes i fins i tot unes memòries amb més de 500 pàgines.
Assegura que en escriure vol ser “especial” i ho aconsegueix. Almenys, l’”especialitat” el porta a excel·lir en gairebé tot el que es proposa, gràcies a la seva rigorositat i a una dedicació en cos i ànima per aconseguir qualsevol fita. Més o menys el que va fer fa uns anys amb els Castellers de Vilafranca, quan va formar part del gloriós equip pilaner que va obrir el camí de l’èxit en aquest terreny al costat de Fèlix Miret, Olga Álvarez i companyia.

També et pot interessar

Comentaris