La planta de Calsonic als Monjos fa fora 144 persones

05/11/2009 - 09:43h

Segons ha informat en una nota informativa la mateixa empresa Calsonic Kansei, acomiadarà un total de 144 persones de la seva planta situada als Monjos. La companyia és proveïdora de components per a la indústria de l’automoció i aquesta reestructuració afectarà la divisió de radiadors i condensadors. Cal destacar que l’emrpesa és proveïdor de Nissan. Després de fer fora aquestes 144 persones, la planta quedarà amb 54 treballadors.

Val a dir que el gener d’aquest mateix any l’empresa va afirmar que no faria fora ningú, tot i els problemes de Nissan, però ara la decisió ha estat una altra. En el comunicat, l’empresa assegura que la decisió està presa per la falta de competitivitat de la seva divisió de radiadors i condensadors, que ha ocasionat quantioses pèrdues des de fa anys. “ A més, l’empresa s’ha vist seriosament afectada en les seves altres divisions per la caiguda de vendes del sector de l’automoció, que ha agravat molt la situació”, diu el comunicat oficial.
Segons la nota, la reestruturació té com a objectiu contribuir a superar els problemes de competitivitat de l’empresa mitjançant la concentració de la seva activitat en les seves divisions de mòduls frontals i climatització. Segons ella mateixa ha informat, la companyia iniciarà ara un període de consultes amb el comité d’empresa i, segons anuncia, presentarà un “pla social sòlid que dotarà amb tots els mitjans tècnics i humans necessaris per contribuir a la recol·locació i formació de la plantilla afectada”.
Des del comité d’empresa, però, es veu, de moment, aquest pla social amb escepticisme ja que, segons afirmen “tenim diverses experiències en altres empreses i aquests plans normalment són molt tous. Tot i així, cal esperar que avancin les reunions perquè potser ens sorprenen”. Des del Comitè d’empresa, però, volen recalcar que “a la nota de l’empresa només es diu que acomiadaran 120 persones i no compten amb els 24 eventuals. A més dels 54 que diuen que quedaran a la plantilla, 23 treballen a Barcelona, per tant, als Monjos no quedarà pràcticament ningú”.

També et pot interessar

Comentaris