Els empresaris, preocupats per la falta d’accés al crèdit

04/11/2009 - 17:39h

La diputada per CiU al Congrés dels Diputats a Madrid, Imma Riera, va ser dimecres a la comarca per tal de dinar amb els empresaris i emprenedors de la zona i escoltar quines són les seves necessitats i principals preocupacions.
Després del dinar i de visitar unes caves, Riera va fer una roda de premsa acompanyada per Joan Raventós, diputat al Parlament de Catalunya, Raimon Gusi, president de CDC a l’Alt Penedès i Jordi Solé, responsable de la sectorial d’indústria de CDC a la comarca.

Solé va iniciar la conferència de premsa detallant quines eren les principals preocupacions de l’empresariat penedesenc: les dificultats per accedir als crèdits bancaris, l’increment de l’IVA a partir de l’1 de juliol, les poques ajudes que rep el sector de l’automòbil i la que consideren una pèssima gestió de la crisi.  Per la seva banda, Raimon Gusi va considerar totalment imprescindible “fer un foment de l’ocupació real i no resignar-nos a l’atur”.

Formació professional
El diputat Joan Raventós va destacar que des de CiU s’aposta per la creació d’un Consell Econòmic i Social a la comarca “per fer prevaldre la nostra veu”.
A més a més, Raventós també va apuntar la necessitat de promocionar la formació professional i no admetre la reducció d’hores. “Són dos temes que des de CiU vetllarem de manera rigorosa”, va cloure Raventós abans de deixar pas a la diputada Imma Riera.
Riera va explicar primerament que el dinar amb els empresaris i emprenedors de la zona havia estat molt productiva perquè sobretot el que vol la gent “és que estiguis al seu costat i l’escoltis, i més en moments complicats, on s’ha de donar resposta als problemes de les petites i mitjanes empreses i autònoms, que són qui noten més aquesta crisi”.

Més activitat productiva
Per Riera aquestes solucions passen sobretot per dinamitzar, defensar i reactivar l’activitat productiva. “No compartim les mesures proteccionistes sinó que als aturats se’ls ha de donar les eines per treballar, a més de formar-los. Per això vam votar en contra dels pressupostos de l’Estat, perquè amb una pujada d’impostos no estimules l’activitat productiva”.
Segons la diputada una de les preocupacions més grans dels empresaris i autònoms és la falta d’accés al crèdit i aquesta falta de liquidesa és la que s’ha de solucionar. “Nosaltres hem donat moltes mesures però a Madrid malauradament se’ns escolta molt poc”.
Per Riera aquestes mesures van encaminades a dues línies principals: acceptar que les línies ICO són poc productives i buscar solucions i poar altres mesures com ara la llei de morositat, l’aplaçament de les quotes de la seguretat social, etc.

‘Donar oxigen’
Per la diputada, a més, cal treballar tant a curt termini com també a mig i llarg termini, transformant tot el teixit productiu i incentivant l’innovació i la internacionalització.
“També apostem per la devolució de l’IVA per donar oxigen a les empreses”, va cloure la diputada abans d’assegurar mantenir-se al costat dels empresaris i emprenedors per tal que surtin d’aquesta situació el més aviat possible i de la millor manera.

També et pot interessar

Comentaris