La comissió ‘Vilafranca decideix!’ presenta el seu secretariat

alt
04/11/2009 - 17:36h

La plataforma organitzadora de la consulta sobiranista a Vilafranca del 13 de desembre, l’anomenada ‘Vilafranca decideix!, ha presentat aquesta setmana el seu secretariat. El coordinador general és Fèlix Simon, el portaveu és Jaume Claramunt, la comissió de campanya la porta Joan Josep Boada, la comissió de logística i informàtica la porta Carles Mercader i la comissió de voluntaris va a càrrec de Montserrat Badia.
A més, de la part de comunicació i premsa n’és responsable Jaume Claramunt, de tresoreria Cristòbal Trebiño; la de suport d’entitats, Fèlix Simon i la comissió de Seguretat i Suport Jurídic va a càrrec de Sergi Marín. A més a més, Bildi Gràfics porta tot el tema de disseny de la campanya.

Consulta vinculant
Fèlix Simon va explicar com la plataforma s’havia organitzat en diferents subcomissions, que es reuneixen setmanalment per així poder treballar de manera més eficaç. Per altra banda, Jaume Claramunt va explicar que un cop fetes les consultes sobiranistes el 13 de desembre, el que es voldrà és impulsar una consulta arreu de tot el territori català i que sigui vinculant.
Pel que fa al disseny, des de Bildi Gràfics es va avançar que seria un disseny professional, amb vocació social per donar forma a un contingut que ja de per si és prou potent. “Una imatge amateur denota un projecte amateur i aquest no és el cas”, va sentenciar Martí Ferré des de l’empresa de disseny.

Voluntaris
A banda, la plataforma també va voler posar èmfasi a la necessitat dels màxims voluntaris possibles. De fet han calculat que en necessiten uns 300 per tal d’organitzar la consulta. Poden ser voluntaris tots aquells majors de 16 anys, visquin on visquin. Els voluntaris es troben cada dilluns a les nou del vespre al Via Fora.
La votació
Cal destacar que a la consulta sobiranista podran votar tots aquells majors de 16 anys empadronats a Vilafranca. L’adreça dels electors s’acreditarà amb el DNI si la que hi consta és la real. Si al document identificatori consta una adreça en un altre municipi, l’elector haurà d’acreditar la seva residència exhibint a la mesa electoral un document emès per les administracions públiques, de data posterior a la del document identificatori, que acrediti legalment la residència: certificat d’empadronament, targeta sanitària, declaració de renda, etc. Es farà un control informàtic per evitar que algú voti en dues poblacions.
La Comissió preveu que hi hagi a Vilafranca entre vuit i deu punts on es pugui anar a votar i els electors podran dipositar el seu vot en qualsevol de les meses. A més, es podrà votar anticipadament durant 15 dies abans.

I el finançament?
Durant la roda de premsa, la Comissió va ressaltar també el tema del finançament. Segons ells necessiten uns 5.000 euros per dur a terme tota la consulta, quantitat que volen finançar així: el 20% dels partits polítics i el 80% restant d’entitats i particulars. Per aconseguir diners s’enviarà una carta a cada entitat demanant col·laboració. A més, els propers dies es posaran a la venda uns bons d’ajut a tres euros per ajudar a finançar.
Tots aquells que vulguin tenir més informació només cal que consultin la web www.vilafrancadecideix.cat.

També et pot interessar

Comentaris