La coral infantil el Raïm convida el cor Xamusia en el seu 30è aniversari

04/11/2009 - 16:48h

Diumenge 25 d’octubre es va celebrar a Sant Cugat Sesgarrigues el primer acte de celebració del 30è aniversari de la Coral Infantil El Raïm.
Es tracta del concert ofert pel Cor Xamusia, cor de noies dirigit per Miquel Benito, que té ja una prou llarga existència i que es troba en un bon moment de consolidació. Efectivament, amb nou anys d’existència i amb una trentena de cantaires de diferents indrets de l’Alt Penedès, el cor va fer gaudir el públic assistent -gairebé un centenar de persones- amb la seva interpretació.

El programa incloïa majoritàriament cançons tradicionals, d’origen divers a la primera part, però amb un bloc important de la regió dels Balcans, i de catalanes a la segona, excepte tres peces del magnífic tresor del repertori coral que és la conjunció Miquel Desclot (text) i Josep Vila (música). Precisament en aquestes peces i en les dels Balcans és on el cor va dur al màxim la seva capacitat interpretativa, amb una dicció claríssima als textos de Desclot, sempre divertits i picants, i un treball rítmic impecable als exòtics ritmes coixejants dels Balcans. Cal destacar a més,el sempre excel.lent acompanyament al piano de Pilar Mata.
El concert, doncs, va ser tot un èxit i com a punt final, els nens i nenes de la Coral Infantil El Raïm van poder cantar plegats amb aquest cor de noies que, com va dir Montse Terrades, directora del Raïm, voldrien que fos un mirall per aquests cantaires petits en el sentit d’allargar i continuar la seva activitat com a cantaires.
Cantar és una de les activitats més antigues i més plaents de l’ésser humà. En aquest món de botons i estrés el fet de realitzar una activitat que ens proporciona plaer i satisfacció partint d’una part del nostre ésser, la veu, i poder-ho fer gràcies i amb el grup, i poder-ho compartir, en uns temps en que prima la individualitat, adquireix més valor que mai.
Finalment, agrair a la Coral Infantil El Raïm haver-nos donat la oportunitat de gaudir d’un bon concert, fet tan poc habitual al nostre poble. I agrair també a gent com Miquel Benito, Montse Terrades i Maria Guxens la feina que fan, amb modèstia però amb constància, que permet l’existència, tan fràgil en els nostres temps, d’aquests cors.

També et pot interessar

Comentaris