L’Ajuntament del Vendrell inicia la millora del torrent del Lluc al Puig, ‘niu’ de mosquits els darrers mesos

alt
02/11/2009 - 10:52h

L’Ajuntament del Vendrell ha iniciat la remodelació de la zona verda del Puig i la neteja del torrent del Lluc. Aquestes dues actuacions, segons el regidor de Medi Ambient, Jaume Domingo, “pretenen millorar tota la zona de la riera en tot el que és competència de l’ajuntament. L’actuació es veurà complementada amb les obres que ha de fer la Generalitat”. altDes de la regidoria de Medi Ambient del Vendrell s’ha informat que la Generalitat realitzarà amb caràcter d’urgència l’endegament del pas de l’aigua del torrent del Lluc, des de la zona de jocs de la canalla fins l’entroncament amb la Riera de la Bisbal. Jaume Domingo ha definit “com a correcta l’actuació que la Generalitat s’ha compromès a dur a terme, però tant l’ajuntament com l’associació de veïns volem que es faci en tot el tram urbà de la llera i solucionar abans de l’estiu vinent tota la problemàtica de la zona”.
En la reunió mantinguda entre la Generalitat, els veïns i l’Ajuntament del Vendrell també es va consensuar la neteja de la llera del torrent, que un cop s’ha rebut l’autorització de l’ACA duu a terme la regidoria de Medi Ambient. En aquest sentit, el regidor Jaume Domingo, ha dit que “aquesta neteja és el punt de partida del pla de control que s’ha establert des de l’ajuntament, i té dues finalitats: aconseguir mantenir aquest grau de condicionament i neteja de la llera i frenar, en la mesura del possible, l’expansió de mosquits”.
Des de la regidoria de Medi Ambient del Vendrell es vol fer una crida al civisme i a la responsabilitat, ja que a l’endemà d’haver iniciat la neteja ja s’han pogut veure restes de mobiliari dipositat a llera. Domingo fa una crida a tots els ciutadans per eradicar aquesta manera d’actuar i encoratja a que es facin les denúncies pertinents si algú observa conductes d’aquest tipus. El regidor ha afirmat que “tots som responsables de fer les coses bé, l’ajuntament el primer, però la ciutadania també. Actituds d’aquesta mena comporten molta despesa per tots plegats, despesa que es podria evitar i que paguem entre tots”.
D’altra banda. pocs dies abans d’iniciar-se la neteja del torrent, van començar les tasques de remodelació i millora de la zona verda del carrer Josep Tarradellas, que va en paral•lel al torrent del Lluc. La remodelació pretén fer la zona més accessible per les persones. És guanyarà un passeig de gran amplitud, amb arbrat i bancs. Aquesta obra té prevista la seva finalització al mes de desembre.
La regidoria de Medi Ambient i Serveis vol agrair la col•laboració de l’associació de veïns del Puig i el Pèlag, tant pel que fa a les obres de remodelació com en les converses amb la Generalitat pel torrent del Lluc.
Jaume Domingo ha conclòs que “el suport dels veïns i la seva presència en les reunions ha estat determinant per trobar solucions. Ara cal seguir treballant per aconseguir que l’ACA faci les obres que ajuntament i veïns demanem”.

També et pot interessar

Comentaris