Mercadona no descarta marxar de Sant Sadurní per poder créixer

30/10/2009 - 11:23h


Mercadona podria substituir el centre logístic de Sant Sadurní per un altre de més gran a Catalunya en un període màxim de cinc anys. Així ho han anunciat fonts de la companyia als mitjans de comunicació aquesta setmana, després que el president de la cadena de supermercants valenciana, Paco Roig, es va reunir fa uns dies amb el president Montilla per explicar-li les seves intencions de convertir terres catalanes en un “mercat estratègic”. Segons va explicar Roig al president de la Generalitat, el seu pla d’expansió a Catalunya preveu invertir uns 700 milions d’euros a la comunitat, un líquid que podria generar a la llarga fins a 4.000 nous llocs de treball. Dins les intencions de Mercadona, que vol tenir enllestida l’ampliació en un termini de 5 anys, destaca la de construir un nou centre logístic que “no està descartat substitueixi el que hi ha actualment a Sant Sadurní”, segons fonts de la mateixa empresa.
Tal i com publicava El Periódico la setmana passada, la ubicació de la planta, que s’emportarà 300 dels 700 milions de la inversió de Mercadona a Catalunya, es coneixerà abans de finals d’any. L’empresa no ha volgut confirmar que tingui la intenció d’abandonar les seves instal·lacions a Sant Sadurní, però tampoc ha desmentit que estigui valorant la possibilitat de fer-ho. Segons han dit, a dia d’avui hi ha força “incertesa sobre el que passarà” i s’està “treballant amb diferents propostes”. Una d’elles seria que l’actual centre logístic penedesenc funcionés de satèl·lit del nou que es vol crear.
L’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, ha confirmat estar al corrent de les ganes de Mercadona d’ampliar el centre logístic de la capital del cava. Amat ha dit que fa un parell d’anys els responsables de la cadena van consultar al consistori la possibilitat de fer més gran la instal·lació sadurninenca, una obra que passava per construir una planta a sobre de la que hi ha actualment al polígon del Molí del Racó, ja que l’espai a peu de terra ja està tot acupat. Aquesta ampliació hagués suposat la creació d’una nau industrial amb 28 metres d’alçada que produiria “un impacte mediambiental massa gran”, pel que el ple de la vila va decidir no concedir el premís.
Segons ha explicat Amat, davant la negativa d’ampliar en alçada l’actual centre logístic, els responsables de l’empresa van preguntar si es podia contruir un altra instal·lació a Sant Sadurní per complementar l’actual, però l’alcalde els va haver de respondre que no, perquè al municipi “no hi ha prou sòl industrial per una empresa de tanta envergadura”.
Després d’això, sembla que Mercadona ha estat treballant amb diferents possibles ubicacions per a l’ampliació entre les quals hi hauria el Baix Penedès (una opció que ha perdut força els últims mesos) i el Baix Llobregat.

Comentaris