El tema de la gestió del casal de la gent gran de l’Espirall de Vilafranca, al calaix

29/10/2009 - 14:29h

Un dels punts més polèmics del ple va ser l’aprovació d’un conveni amb Caixa Penedès pel qual l’Ajuntament es faria càrrec de la gestió del casal de la gent gran ubicat al barri de l’Espirall.  El regidor de la gent gran Fernando García va explicar que era una manera “d’obrir el casal a tothom, no només a qui cobri la pensió per aquesta entitat. A més, estarà obert cada dia no com ara que els caps de setmana tancava”.
Però l’oposició no va veure el conveni de la mateixa manera i tots van denunciar el que consideren “una retallada de l’obra social a Vilafranca” i, a més, van considerar que el conveni (que estableix que l’entitat pagarà uns 20.000 euros a l’any durant 15 anys) és insuficient i van instar l’alcalde a què el tornés a negociar.
L’alcalde va intentar que l’oposició votés a favor del punt al·legant que “si no ho gestionem nosaltres no podem garantir que l’entitat no el tanqui perquè està clar que si el volen cedir és que el volen tancar, però no sabem quan serà.
Per això demano un esforç perquè si el tanca l’haurem de gestionar nosaltres, però sense l’ajuda econòmica de l’entitat”.
Des d’ICV ,Bernat Villarroya va lamentar que l’entitat no deixés que en aquell local hi anés l’oficina d’atenció de la llei de barris i va recordar que l’obra social és una obligació per llei. El PSC va proposar que l’entitat donés cada any més diners.
D’aquesta manera, el punt va quedar per parlar-ne més al ple vinent on Regull va afirmar que “si la negociació és bona ratificarem l’acord i si no tornarem a debatre sobre el tema”.

Caixa Penedès diu que no vol tancar el casal

En referència al ple on es va debatre el trapàs del Casal, Caixa Penedès manifesta que no té previst tancar-lo i que va iniciar les negociacions a demanda de l ’Ajuntament. A més, assegura que la cessió seria amb tots els equipaments dels que ara disposa. L’entitat ha posat com a condició que el Casal ha de continuar fent l’activitat de casal d’avis, no un altre equipament.

També et pot interessar

Comentaris