L’ajuntament de Vilafranca dóna suport a la consulta sobiranista

28/10/2009 - 18:11h

L’ajuntament de Vilafranca va aprovar en el ple de dimarts a la nit una moció a favor de realitzar una consulta sobiranista al municipi. La moció va ser aprovada passada la mitjanit gràcies al vot a favor de CiU, CUP, ERC i ICV, però amb les abstencions del PSC i el vot en contra del PP. La moció va ser presentada per Joan Solé i Bordes, vicepresident de l’Institut d’Estudis Penedesencs, que va llegir un emotiu text demanant la màxima col•laboració de l’ajuntament.
 
La moció va ser aprovada, però, amb una esmena del govern, que demanava retirar el punt tres de la moció. En aquest punt es reclamava que el consistori donés tots els recursos “materials i econòmics que fossin necessaris”. “Donar recursos és il•legal i ens podrien inhabilitar durant dos anys”, va apuntar l’alcalde Pere Regull que al mateix temps va demanar a l’organització de la consulta que “penseu bé la data perquè s’ha de fer una consulta ben preparada i sense presses”.

Així CiU, CUP, ERC i ICV van votar a favor però els vuit regidors del PSC es van abstenir al•legant que “el que no pot ser és que un partit sigui independentista en un ple municipal però no ho sigui ni al Parlament català ni a Madrid. Ens abstenim per convicció política”. El regidor del PP, Josep Ramon Sogas, va donar a conèixer el seu vot en contra basant-se en què “la consulta no té validesa jurídica, l’independentisme no té majoria social i l’únic que fan aquestes consultes és distreure”.

També et pot interessar

Comentaris