La conjura del tres de deu

28/10/2009 - 11:14h

Si els Castellers de Vilafranca completessin diumenge un programa amb castells com la torre de nou amb folre i manilles, el quatre de nou amb folre i agulla, el cinc de nou amb folre i el pilar de vuit amb folre i manilles, haurien assolit d’una tirada quatre gammes extra i, per descomptat, la millor actuació de la temporada. Però aquests grans castells només actuarien de comparsa, perquè David Miret no en té prou amb aquest programa i insisteix, com ja ho feia a principi d’any, que el gran objectiu d’enguay, una vegada més, és descarregar el tres de deu amb folre i manilles.

L’ocasió, Tots Sants i envoltats de colles “amigues”, és la més propícia per encarar aquest repte sense “pressió”, tal com ressalta el cap de colla vilafranquí. Miret creu que aquest és un bon any per aconseguir-ho atesa l’assiduïtat amb què la colla ha portat l’estructura de tres a les places i les bones maneres exhibides amb el tres de nou amb folre, amb deu de consecutius descarregats.
Els assajos estan acabant de confirmar el que s’ha vist a les places i els verds han insistit amb tresos de set nets i tresos de vuit fins a cassoleta. L’objectiu als assajos ha sigut, més que arribar molt amunt, “posar el màxim de folre i manilles perquè tothom pugi tranquil i cadascú sàpiga on va”. Per aquest motiu, l’assistència massiva als assajos ha estat la consigna principal a Cal Figarot, una consigna que es repetirà divendres, en el darrer assaig general. A més de castells, també hi haurà lloc per a la diversió i la junta ja ha organitzat una botifarrada i un sorteig popular per acabar de captar l’atenció de la gent.
Sessió tècnica
Fins ara, la preparació ha estat intensa a tots els nivells i fins i tot amb sessió tècnica, a l’estil futbolístic, amb el suport de videos del tres de deu portat a plaça pels propis Castellers de Vilafranca, però també dels signats pels Minyons de Terrassa i el de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, les altres dues colles que l’han assolit fins ara.
El nas casteller de David Miret li diu que l’intent de diumenge serà ben diferent del de la festa major passada, sobretot perquè des d’aleshores “ja portem cinc castells amb folre i manilles”. En qualsevol cas, Miret apunta que “es tracta del mateix tres de la festa major al que li donem ara una segona opció”.
Els vilafranquins confien cegament en les seves possibilitats per fer-se seu el tres de deu però com que la possibilitat d’un contratemps hi és, David Miret creu que una caiguda d’un castell amb folre i manilles, per molta gent que impliqui, “no ha de condicionar la diada perquè acostumen a ser caigudes toves”. Així serà com els verds continuarien la diada amb un ventall a triar entre un valor gairebé segur com la torre de nou amb folre i manilles i el quatre de nou amb folre i agulla, una altra marca de la casa. Pel que fa al cinc de nou amb folre només es tirarà “si les condicions són òptimes”. La feina es rematarà amb un pilar de vuit amb folre i manilles.
La temporada està pràcticament finalitzada i els Castellers de Vilafranca han tornar a superar-la amb bona nota, però els vilafranquins busquen rematar-la amb la “cirereta” del tres de deu amb folre i manilles, amb “una diada més completa que la de l’any passat”.

També et pot interessar

Comentaris