La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca es renova per dins i per fora

27/10/2009 - 10:13h

La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, que des de fa catorze anys organitza Cine Club, està en renovació constant i cada any sorprèn amb alguna novetat. Però l’edició d’enguany, se supera i els canvis han arribat als aspectes formals però també als externs.

Per començar, la mostra s’avança una setmana i arrencarà el dia 5 de novembre amb el primer dia de la Selecció Oficial, que continuarà també divendres i dissabte. L’organització ha canviat l’escenari del Casal pel de Cal Bolet, que serà l’eix principal d’un “espai de festival”, que es vol crear juntament amb l’hotel Pere III.
En l’aspecte formal, la novetat més destacada és la unificació en un únic format digital d’alta qualitat de les seccions Pantalla Oberta i Selecció Oficial, enterrant així els treballs en 35mm. En aquesta edició s’han seleccionat 22 curts seleccionats dels més de 250 treballs que es van presentar.
Pel que fa als premis, es manté el de millor curt, que decideix el jurat, d’una banda, i el que decideix el públic, de l’altra, dotats amb 2.000 euros cadascun (un dels quals aportat per Caixa Penedès). En aquest sentit, la nòmina de premiats creixerà enguany amb la incorporació dels guardons a la millor interpretació masculina i femenina, dotats amb 1.000 euros cadascun. El jurat d’enguany també creix i estarà format pels actors Pep Planas i Joel Minguet; les actrius Rosa Boladeras i Montse Alcoverro; el productor, Xavier Atance; la directora de càsting, Mercè Espelleta; el realitzador i crític, Landi Martínez, i Aurora Moreno.
Un altre guardó de nova creació i sense dotació econòmica és el premi honorífic Jean Leon, que neix amb la voluntat d’homenatjar persones o entitats relacionades amb el món dels curts i que en aquesta ocasió recau en l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). De fet, el 12 de novembre es projectarà el treball “Infectados”, dels germans Pastor, exalumnes de l’escola. L’endemà, amb motiu de la Retrospectiva, es podran veure curts d’exalumnes del centre i projectats anteriorment a la mostra.
Amb l’objectiu que la mostra sigui accessible com a més gent millor, l’organització ha pensat en tot i aquesta vegada es crearà un espai amb monitoratge a càrrec de l’empresa La Canalla, que es farà càrrec dels infants, a partir dels 2 anys, mentre els pares assisteixen el dia 7 a una sessió de tarda de la secció “Future shorts”, de curts internacionals, que no entren en competició. Aquesta sessió es repetirà l’endemà.
I encara en relació amb el públic infantil, una de les seccions de més èxit, Pantalla Kanalla d’animació, tornarà a l’Auditori diumenge a les dotze del migdia, amb una selecció de curts arribats del Brasil i inèdits a l’Estat.
L’acte de cloenda es vol fer brillar més que mai en aquesta edició, per això tindrà dues parts, amb un acte de lliurament de premis el dia 14 a Cal Bolet i una festa posterior que acollirà la sala Casino by Arcs. La gala de cloenda, que vol ser un punt de trobada del sector cinematogràfic, tindrà la presència del director de l’ESCAC, Josep Maixenchs, que recollirà un premi honorífic ben original, una ampolla de 6 litres d’un Jean Leon Gran Reserva del 2000.
A més la cloenda, conduïda per la presentadora de TV3 Màbel Martí, servirà per commemorar el 40è aniversari de la sèrie Monty Python’s Flying Circus i s’oferirà una selecció dels millors gags d’aquesta sèrie britànica.

També et pot interessar

Comentaris