La planta logística d’Intermarché a Santa Oliva podria tancar portes arran del procés de compra-venda de la firma francesa iniciat per Bon Preu

alt
Avatar
23/10/2009 - 11:34h

El futur immediat de la base logística de la multinacional francesa de supermercats Intermarché al polígon industrial de l’Albornar, al municipi de Santa Oliva, penja d’un fil. El motiu, segons ha pogut saber el 3d8, és que el grup català de distribució Bon Preu no inclou en la seva oferta d’adquisició d’Intermarché, en marxa des de fa uns mesos, la compra de les bases logístiques de la firma francesa. Segons el que han explicat a aquest setmanari fonts de les dues cadenes d’alimentació, el futur de la base logística d’Intermarché a Santa Oliva no és massa clar. De fet, apunten algunes fonts, fins i tot podria tancar portes si, en el termini d’entre tres i quatre mesos, no troba cap comprador que permeti reconduir i donar continuïtat a la feina dels seus treballadors. En aquest sentit, val a dir que a la planta hi treballen unes 250 persones, les quals porten el macromagatzem d’una base logística de distribució de productes per als supermercats d’Intermarché a Catalunya, l’Aragó, zones de Castella-la Manxa i àrees del País Valencià. A més de la planta de Santa Oliva, Intermarché té, des de l’any 2002, una altra instal·lació de distribució a la localitat d’Almansa (Albacete), aquesta amb una vuitantena de treballadors.
Bon Preu, cadena que comercialitza supermercats amb els noms de Bonpreu, hipermercats Esclat i les botigues de descompte Orangutan, a més de les benzineres Esclatoil, ha fet una oferta de compra, ja acceptada per Intermarché a l’espera de tancar diversos serrells de l’operació i l’acceptació per part de les autoritats de la competència, per a la xarxa de 53 supermercats que la multinacional francesa té a tot l’Estat -32 dels quals a Catalunya-, amb una facturació d’uns 230 milions d’euros. Arran d’aquest procés de compra-venda, Bon Preu és previst que es converteixi en el segon grup català de distribució independent, just per darrere de Miquel Alimentació i per davant de Condis. Fonts de Bon Preu s’han limitat a confirmar, per bé que de manera força discreta, que el grup català de la comarca d’Osona només està interessat en l’adquisició dels supermercats d’Intermarché i tot el personal que hi treballa -unes 1.200 persones a tot l’Estat-, però no de la base de distribució de Santa Oliva. El motiu, tot i que des de les mateixes fonts de Bon Preu no s’ha entrat en detalls, seria que l’empresa catalana -amb uns 3.200 treballadors- ja té prou coberts els seus canals de distribució actuals i futurs amb les dues plantes de què disposa a Osona: una instal·lació d’uns 15.000 metres quadrats de superfície a la zona de Les Masies de Voltregà i una altra d’uns 30.000 m2 prop de Tona.
La planta de Santa Oliva
La planta d’Intermarché a Santa Oliva funciona des de l’estiu del 1999, ocupa una superfície de 10 hectàrees i, com s’ha dit, dóna feina a unes 250 persones.

També et pot interessar

Comentaris