El nou model d’atenció urgent s’implantarà des de dimecres a l’Hospital

23/10/2009 - 07:55h

Des d’aquest dimecres, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Vilafranca ja no atendrà cap urgència mèdica nocturna de les nou del vespre fins les vuit del matí del dia següent. D’aquesta manera el Punt d’Atenció Continuada quedarà situat a l’Hospital de l’Alt Penedès amb un espai propi on s’atendran les urgències de grau més lleu, és a dir, les que poden atendre els metges d’atenció primària. Pel que fa a les urgències més greus, seran ateses, com fins ara, pel servei d’urgències de l’Hospital. El Departament de Salut de la Generalitat ha assenyalat que el fet que estigui centralitzat en un sol punt permetrà una millor coordinació entre els equips de primària i de l’Hospital, aprofitant al màxim les sinèrgies entre els dos serveis. Aquest nou model d’atenció continuada i urgent implica, la participació del Sistema d’Emergències Mèdiques (061) amb els seus professionals propis. El punt únic d’atenció continuada nocturna situat a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca, comptarà amb els professionals d’Atenció Primària que actualment ja estan fent l’atenció continuada. Tanmateix, el dispositiu d’atenció domiciliària urgent i exclusiu per atendre totes les demandes fora de l’horari habitual dels CAP, comptarà també amb els professionals d’atenció primària que actualment fan aquest servei. Aquesta reordenació no afecta a l’actual servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que no varia la seva estructura, ni la seva actual cartera de serveis.
Durant aquestes últimes setmanes s’ha portat a terme una comunicació exhaustiva sobre com funcionarà aquest nou sistema d’atenció continuada i urgent en horari nocturn, des d’una carta a tots els domicilis fins a xerrades informatives per resoldre tots els dubtes que es puguin arribar a tenir sobre el servei. Cal assenyalar que tothom que es presenti a l’Hospital de nit amb una urgència serà atès pel personal corresponent a la gravetat del seu cas. Salut recomana, però, que a través de la gestió del 061 es podrà determinar millor quin és el recurs que cal assignar en cada cas, evitant desplaçaments innecessaris del pacient i possibles col·lapses del servei, ja que es potenciarà especialment l’atenció domiciliària.
Per a la població de Vilafranca del Penedès, l’accessibilitat al Punt Únic d’Atenció Continuada i Urgent de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès serà “més favorable” diu Catsalut que per a la població de Sant Sadurní d’Anoia. Així doncs, fruit de les converses amb l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, prèvies a la implantació d’aquest nou model, es va acordar mantenir l’horari d’atenció continuada al CAP Sant Sadurní d’Anoia fins a les 24 hores.

També et pot interessar

Comentaris