L’Ajuntament dels Monjos congela les taxes i impostos per a l’any 2010

20/10/2009 - 16:55h

El ple de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat les ordenances fiscals pel 2010 amb la congelació de les taxes i impostos que la ciutadania haurà de pagar de cara a l’any vinent. Atesa la situació actual el consistori ha vist convenient no incrementar els tipus impositius de les ordenances fiscals i fins i tot el alguns casos, com ara el de la taxa d’escombraries, alguns comerços d’alimentació veuran rebaixada la seva quota ja que s’ha creat un varem de preus en funció de la superfície dels establiments, que tindran com a quota màxima pràcticament la mateixa que es pagava l’any passat. Aquesta mesura ha estat parlada amb els comerciants a través dels representants de l’associació Comerç del Foix que agrupa bona part dels establiments del municipi.
En aquesta mateixa taxa, s’ha modificat també els sistema de pagament dels bars i restaurants que fins ara pagaven en funció de la seva superfície i del nombre de taules i cadires de cada local, mentre que ara ho faran únicament en funció del nombre de metres quadrats. Una altra de les novetats en les ordenances és en el servei d’aigua on es mantenen els preus actuals i es creen dos nous trams per a grans consumidors on s’augmenta aproximadament un 1,5% la quota respecte els trams més alts de l’any 2008 per tal de fer front als costos del servei que malgrat aquesta mesura continuarà mantenint el nivell de dèficit actual. Les ordenances han estat aprovades per unanimitat dels grups del consistori. Les persones que ho desitgin poden consultar el text global de les ordenances a les dependències municipals o bé un resum de les mateixes a la pàgina web www.santamargaridaielsmonjos.org

En el mateix plenari, l’Ajuntament ha aprovat inicialment la modificació del pla especial del Parc del Foix que passarà ara els tràmits legals que pertoquin amb l’aprovació també per part de l’Ajuntament de Castellet i el Consorci del Parc del Foix.

També et pot interessar

Comentaris