Vilafranca acollirà dilluns i dimarts vinent la gran Technifira Innova ‘09

19/10/2009 - 16:09h

Dilluns i dimarts vinent (26 i 27 d’octubre( es celebrarà al pavelló firal de Vilafranca el certàmen Technifira Innova 2009,unes jornades bàsicament professionals que arriben a mobilitzar a milers de persones vinculades directa o indirectament al sector gastronòmic, per tal de viure múltiples experiències de la mà dels millors professionals a nivell nacional i internacional.
Professionals de reconegut prestigi faran gaudir als visitants amb les seves demostracions, repletes d’innovació i creativitat, que s’impartiran de forma gratuïta i amb l’objectiu de potenciar la formació.
Com a plat principal d’aquestes jornades, es durà a terme les Copes d’Espanya de Cuina i Pastisseria, en les que 20 participants demostraran la seva valia davant un jurat d’excepció.
A més a més, en el marc del sopar de gala, que serà dilluns al vespre, s’entregaran els Premis Livania.
Aquesta fira l’organitza la firma Contorni Caoland que, juntament amb la Fundació Livania, vol continuar incidint en el seu suport en la cultura i la formació tècnica dins de l’àmbit gastronòmic.

Activitats
La fira afronta la seva tercera edició volent aglutinar als més reconeguts professionals nacionals i internacionals en tota una sèrie d’activitats com ara conferències, cursos, presentacions, projeccions,etc.
Entre tots aquests des de l’organització es destaca l’Hemisferi Gastronòmic, un espai per a la presentació de tot allò últim en matèria de producte.
Durant la fira hi haurà 16 professionals de renom que oferiran sessions amb un aforament de 400 persones.
En l’apartat de restauració són els següents: Yves Mistiaen, Olivier Pichot, Manuel Amorini, Corrado Buldrini, Laurent Meredieu, Simone Proietti, Matia Barciulli i Angelo Silvestre. En l’apartat de pastisseria són: Stefano Laghi, Danilo Freguja, Riccardo Magni, Detlef Leonenko, Jean François Devineau, José Puentes, Carles Mampel i Rik Prins.

Més de 7.000 visitants
La technifira preveu tenir més de 7.000 visitants i compta amb un centenar de persones per la seva organització, a més de reunir més de 150 firmes internacionals que comercialitzen producte de gran qualitat i que mostraran les seves últimes novetats.
Així Technifira Innova pretén donar a conèixer totes les innovacions creatives del mercat i per això les empreses presentaran les creacions més vanguardistes del moment. L’exposició pretén ser una referència per tots els professionals del sector.
A més aquest concepte d’innovació s’emfatitzarà a través de les demostracions que l’Escola Livania portarà a terme aquests dos dies a Vilafranca.

Programa
Tot i que el programa sencer de la fira es pot consultar a www.technifira. com, hem volgut destacar alguna de les activitats que es faran aquests dos dies a Vilafranca.
La fira comença dilluns a les nou del matí amb l’inici de la Copa d’Espanya de Pastisseria, tot i que la inauguració oficial de la fira no serà fins les deu del matí. A les 10 hi haurà la conferència titulada ‘El nou món de la distribució’ i a les 10.15 cicle de cursos i demostracions del Congrès Livania. Serà durant tot el dia.
A les 10.15 hi haurà la demostració de Stefano Laghi (Itàlia) i a les 11 començarà tant el cicle d’activitats formatives com el cicle d’Hemisferi Gastronòmic. A les 12.30 demostració d’ Olivier Pichot (França)) i de Rik Prins (Holanda). A la tarda, més activitats i a la nit sopar de gala.
Dimarts a les nou del matí, inici de la Copa d’Espanya de Cuina i diverses demostracions, a banda de la presentació de la Fundació Livania, que serà a les cinc de la tarda.

Comentaris