Obres de millora en els accessos a la zona escolar del Vendrell

19/10/2009 - 14:23h

L’Ajuntament del Vendrell ha executat diverses actuacions urbanístiques a l’entorn de la zona escolar del municipi per millorar-ne l’accessibilitat, així com per augmentar la seguretat d’uns carrers molt transitats i “especialmentsensibles” pel gran trànsit de vehicles i de menors a peu que hi ha a la zona, com ha posat de relleu la regidora Marta Tutusaus. Destaca la construcció d’una rotonda nova enjardinada a la cruïlla dels carrers del Barcelonès i l’avinguda del Camp d’Esports, s’ha cimentat un passatge entre el CEIP Pau Casals i l’IES Baix Penedès i s’ha fet una vorera davant la zona verda del carrer de Lola Anglada. Tot plegat, es tracta d’unes actuacions de diferent grau que impliquen una millora en la seguretat i la comoditat dels ciutadans del Vendrell que accedeixen diàriament a la zona escolar, a més del fet de “dignificar-ne l’espai”. Tutusaus també ha explicat que “aquestes actuacions s’han fet atenent a la demanda de la ciutadania, ja que la participació dels
veïns i veïnes del Vendrell en aquestes qüestions és fonamental per dibuixar el Vendrell que tots volem”.
Pel que fa a la rotonda, aquesta actuació ha representat l’eliminació d’uns pilons de ciment provisionals que feien les funcions de distribució del trànsit.
D’aquesta manera, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Jaume Escarré, “l’Ajuntament ofereix un servei, la regulació del trànsit, de qualitat”. Així mateix, Escarré ha assegurat que la sinistralitat de la cruïlla ja s’ha vist reduïda respecte de quan no estava feta la infraestructura. “Garantir la seguretat dels veïns”, ha afegit, “és el que ha motivat aquesta actuació.”
El passatge entre el CEIP Pau Casals i l’IES Baix Penedès representa també una dignificació de l’espai rellevant. El passatge és un lloc de pas de molts infants i joves i s’ha cregut convenient cimentar un paviment irregular de terra que estava ple de pedres. L’accessibilitat, doncs, s’ha millorat notablement.
Respecte a la vorera de la zona verda dels carrers de Pau Vila i de Lola Anglada, té una llargada d’uns 200 metres i representa eliminar les barreres arquitectòniques existents a la zona, “cosa que permet el pas de qualsevol persona independentment de les seves limitacions físiques, com hauria de ser a tot arreu”, ha dit Marta Tutusaus.
El finançament d’aquestes actuacions ha estat subvencionat pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

També et pot interessar

Comentaris