La Generalitat aposta per limitar l’espai del centre d’oci de la Girada, a Vilafranca

16/10/2009 - 08:35h

El director de Promoció comercial de la Generalitat de Catalunya, el vilafranquí Jordi Cuyàs, ha parlat amb el 3d8 per valorar la possibilitat d’un centre d’oci al carrer Ronda de Mar, a tocar de la rambla de la Girada. Per Cuyàs, el projecte de MCCorporate que preveu l’ocupació de més de 25.000m2 “és inviable, tant legalment com econòmicament per comerç”.  Cuyàs explica que aquesta superfície és “com tota la superfície del pavelló firal, però amb diverses plantes. La llei actual marca un màxim de 5.000m2 comercials i el que volen fer és no passar-se d’aquests metres en temes comercials per complir la llei però, llavors, ocupar tot l’altre espai amb un gran centre d’oci”.
I què té a dir Jordi Cuyàs d’aquest centre d’oci? Doncs tampoc ho veu tan clar. “Aquest tipus de centre d’oci no l’aconsellen fer al costat de la gent perquè té un impacte en el veïnat molt fort i em sembla que la gent no n’és conscient”.
Per Cuyàs la solució passa per recuperar la idea original que volia tirar endavant ja fa uns anys la família Olivella. Es tractava d’un supermercat i algunes sales de cinema. “Aquest és un projecte que sí afavoriria la Girada. Està bé que, si volen, hi posin alguna altra botiga, però que no sigui tan gran perquè no som a Barcelona”.

Nova llei
Recordant que la llei actual no preveu més de 5.000 m2 comercials, Cuyàs recorda que d’aquí aproximadament un any es desplegarà la nova llei, que preveu més llibertat d’equipaments i que, per tant, aquests projectes no dependran tant de la Generalitat sinó de l’Ajuntament, que és qui haurà de planificar i concretar.

Lògica del seny
“La gent es pensava que el creixement no tindria aturador, però les coses ara s’han de fer a un nivell mig i hi ha unes regles del joc clares i en un futur dependrà de com l’Ajuntament qualificarà la zona. La tendència és de més llibertat però encara no sabem a partir de quan. Ara l’Ajuntament ho té fàcil perquè només s’ha de complir el que diu la Generalitat, però d’aquí un temps haurà de decidir ell”, afirma Cuyàs, que afegeix que “no som a Barcelona i, per tant, el que toca és imposar la lògica del seny i no créixer de manera desmesurada sense pensar les conseqüències negatives que això pot tenir per als veïns que ara tant ho reclamen”.

Comissió per reclamar el centre
Fa uns dies es va crear una plataforma a favor del centre d’oci a la Girada per tal de buscar respostes i informar els veïns de com està actualment el projecte. En la seva primera reunió hi van participar més de cent persones i el que volen és reclamar que aquest projecte es porti a terme perquè, tal i com asseguren, “serà positiu perquè donarà feina i, a més, augmentarà l’oferta existent”.

L’últim projecte
El projecte de MCCorporate (que, de moment, és el que s’ha fet públic en els últims mesos) preveia tres plantes ocupant més de 20.000m2. A la planta subterrània hi hauria un aparcament per a 600 cotxes, a la planta baixa hi hauria un supermercat de 1.300m2 i algunes superfícies mitjanes especialitzades. A la primera planta, hi hauria totes les botigues de moda, de complements, de serveis i també la zona d’oci, amb un multicinema d’entre cinc i set sales, una ‘bolera’ amb diverses pistes de bitlles i restaurants. Aquest és el projecte que Cuyàs no veu clar.

Tipus d’oci
Tenint en compte que el projecte de MCCorporate preveu diverses pistes de bitlles, Cuyàs ha volgut expressar els seus dubtes de si és el tipus d’oci que realment necessita o vol Vilafranca. “Seria com les Mates al Vendrell o Lauren a Vilanova, i no sé si serà el més adequat per situar-lo tan a prop dels veïns. Als altres llocs estan als afores”, diu Cuyàs afegint que “si aquest grup promotor no vol adaptar-se, doncs ja ho farà un altre”.

També et pot interessar

Comentaris