Mor el pianista vilafranquí Àngel Ferrari

14/10/2009 - 13:16h

El músic vilafranquí Àngel Ferrari va morir dissabte als 84 anys. Amb ell acaba la trajectòria d’una nissaga d’artistes que va començar el seu avi, Angelo; va continuar el seu pare, Dino, i va culminar ell mateix, escrivint una de les pàgines musicals més destacades i actives de la vila.

Àngel Ferrari representava la tercera generació d’artistes, provinent d’una família arribada de la Llombardia italiana a final del segle XIX. El seu avi, Angelo Ferrari es va instal·lar a Vilafranca on va formar part de l’anomenada “banda dels italians”, una orquestra que amenitzava les tardes del Casino. El seu fill, Dino, va arribar a ser músic professional, amb el violí, el violoncel i el contrabaix com a instruments. Va ser ell qui amb l’orquestrina Ferrari va acompanyar durant anys les projeccions de cinema, aleshores mudes.
La passió musical la va heretar el seu fill, Àngel, que va començar a aprendre música l’ any 1935 amb professores com Teresa Segura i Genoveva Lluch. Ferrari va aprendre a tocar l’orgue i l’harmònium amb mossèn Maideu i posteriorment va tocar l’orgue a Santa Maria i a la Trinitat i fins fa pocs anys ho va fer a Sant Francesc.
Àngel Ferrari va debutar als 17 anys com a pianista a l’orquestra del seu pare i a partir del 1946 es va incorporar a l’orquestra vilafranquina Savoy. Aquesta només va ser una de les seves moltes participacions en diverses orquestres i formacions de ball, però tot i així mai no es va dedicar professionalment a la música. Entre d’altres activitats, Àngel Ferrari va dirigir la Societat Coral El Penedès, on hi va ser durant 27 anys. També va ser un membre del grup d’havaneres Xaloc.

També et pot interessar

Comentaris