123 joves vendrellencs cobren les ajudes de la renda bàsica d’emancipació

13/10/2009 - 11:56h

Un total de 123 joves vendrellencs ja estan cobrant les ajudes de la Renda Bàsica d’Emancipació, l’ajuda de 210 euros mensuals que dóna el Ministeri d’Habitatge als joves que volen marxar de la casa dels pares i accedir a un pis de lloguer. La dada l’ha donat a conèixer el diputat socialista a Madrid per la demarcació de Tarragona Joan Ruiz, que ha dit que “cal subratllar que el nombre de beneficiaris vendrellencs d’aquesta ajuda directe ha crescut un 28% en els darrers tres mesos, un augment realment molt significatiu”. Ruiz, que és membre de la Comissió d’Habitatge del Congrés, ha afagit que el perfil majoritari del perceptor d’aquesta Renda Bàsica d’Emancipació és el d’”una persona jove d’entre 27 i 29 anys, majoritàriament dones, que paguen un lloguer que oscil·la entre els 400 i els 600 euros al mes”.
Pel que fa a la resta de la comarca del Baix `Penedès, “trobem 63 beneficiaris d’aquestes ajudes a Calafell, 25 a Cunit, 10 a L’Arboç, 5 a La Bisbal del Penedès i a Llorenç del Penedès, 2 a Albinyana, Banyeres i Bellvei, i un més a Bonastre i El Montmell”, ha dit el mateix diputat socialista.
La Renda Bàsica d’Emancipació és una mesura impulsada pel Govern central que implica una ajuda directe de 210 euros mensuals, a rebre durant quatre anys, als joves d’entre 22 a 30 anys que vulguin accedir a un habitatge de lloguer i que tinguin uns ingressos que no superin els 22.000 euros anuals. L’ajuda també inclou el pagament de 120 euros per fer front al cost de l’aval i d’un préstec de 600 euros per la fiança. Des de la entrada en vigor d’aquesta Renda Bàsica d’Emancipació el Ministeri d’Habitatge ha ordenat pagaments per un valor de 253 milions d’euros. Des de l’entrada en vigor d’aquesta Renda Bàsica d’Emancipació el Ministeri d’Habitatge ja ha pagat prestacions per un valor total de 331 milions d’euros.
 

També et pot interessar

Comentaris