La Kinzena Poetika presenta l’última edició però deixa la porta oberta a un altre format

10/10/2009 - 08:15h

La Kinzena Poetika  començarà el dia 19 la seva novena i última edició. El certamen poètic vilafranquí s’acomiadarà del seu públic després de nou anys i 200 autors que han volgut dir en veu alta la seva obra. L’organització ha decidit posar fi a un format que els ha donat moltes alegries i que ha creat escola a nivell nacional, però que ha complert un cicle i a partir de l’any vinent obrirà la porta a un altre format. La kinzena poetika es reinventa.

L’edició d’enguany servirà per fer balanç i retre homenatge també als escenaris particulars que durant tots aquests anys han cedit el seu espai a la Kinzena, tot combinant-los amb àmbits de nova incorporació. Així, el certamen començarà amb el recital de Josep Piera i Manuel Forcano el dia 19 a la Botiga del Parquet; l’endemà serà el torn de Benet Rossell i Carles Sanuy a la galeri d’art Palma Dotze; el dia 21 poesia i música amb Pep Tosar i Maria Lorea al piano, que presentaran l’espectacle “Mallorca vers a vers” a l’Auditori municipal; el dia 22, el cantautor vilafranquí Manel Cantón oferirà les seves “Cançons de companyia” a l’auditori de Vinseum i l’endemà Dolors Miquel actuarà al Retsaurant Cim del mirador de Sant Pau. El cap de setmana del 24 i 25 d’octubre portarà la música dissabte a Cal Noi Noi amb la participació de Laia Carreras, Irene Ferrero i Maria Carreras presentant “A Manta: deixeu parlar la terra”; diumenge, Max Besora i Clara Fontanet seran a la cava Alfons XIII de Bodegues Torres; el dia 26, la italiana Elena Laurenzi farà un homenatge a Maria Zambrano i la seva filosofia poètica a la sala dels Trinitaris. El dia 27 arriba l’acte més mediàtic de l’edició amb la presència a l’Escorxador dels escriptors Matthew Tree i Màrius Serra, que llegiran els seus textos; l’endemà al Forat del Pany, més música, amb Guillem MiTchel, Núria Grima i Narcís Corominas. Els darrers compassos de l’última Kinzena Poetika els donaran Lluís Solà i Jordi Vigueras a la xampanyeria del restaurant la Palma, i com no podia ser d’altra manera una vegada més Enric Casasses tampoc no faltarà a la seva cita amb la Vilafranca poètica. L’atzar ha volgut que sigui precisament ell, l’únic autor que no ha fallat en cap edició, qui tanqui aquest bonic invent que un dia es van inventar Sílvia Amigó i Jordi Ribas. Casassas farà una antologia personal amb alguns autors que han passat per la Kinzena aquests nou anys el dia 31 a la sala de plens del Consell Comarcal.
Deia Sílvia Amigó que busquen avançar cap a un altre llenguatge formal mantenint la poesia com a eix vertebrador però amb un altre embolcall. De fet, el títol de l’edició d’enguany és ben revelador: “Sempre hi haurà poesia”, un missatge, si més no, tranquil•litzador. El fidel public de la Kinzena no es quedarà orfe de poesia. La kpoetika: eskamot kultural, orgnitzadora del certamen vol mantenir la k de kinzena però amb un altre format. Per això pels vols del 15 d’octubre de l’any que ve ja hauran donat forma a un altre invent amb la poesia com a rerefons. Llarga vida a la k.

També et pot interessar

Comentaris