Èxit d’assistència i participació en la reunió de l’equip de govern de Vilafranca amb el veïnat de l’Espirall

07/10/2009 - 16:29h

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca, encapçalat per l’alcalde Pere Regull, va iniciar ahir dimarts al barri de l’Espirall la tanda de reunions als barris de Vilafranca que serviran per presentar els regidors del nou govern municipal, anunciar els nous projectes i recollir suggeriments i propostes dels veïns i veïnes amb l’objectiu de millorar l’estat del barri. L’alcalde vilafranquí va assenyalar la importància de mantenir un contacte directe amb la ciutadania, perquè “ens dóna a conèixer quins són els temes prioritaris que cal tenir en compte”. Regull afegia que, com tots els barris de Vilafranca, l’Espirall necessita millorar i va indicar que el projecte de Llei de Barris que s’està desenvolupant en aquest barri és una oportunitat que cal aprofitar. Precisament, les intervencions de la regidora de Barris, M. Dolors Rius, i del cap de l’Oficina de Llei de Barris a la reunió van permetre avançar algunes novetats i previsió d’inversions properes.
El local de l’Associació de Veïns a la plaça Doctor Bonet es va omplir de veïns i veïnes que van participar activament de la reunió i van plantejar les seves preocupacions, relacionades principalment amb temes de civisme, via pública i seguretat ciutadana. En aquest sentit, el cap de la Policia Local de Vilafranca, Ramon Dosaigues, va respondre algunes de les qüestions plantejades pel veïnat i va parlar també de la posada en funcionament de la policia de barri. L’alcalde va considerar que la implantació gradual de la policia de barri “permetrà resoldre molts d’aquests temes de civisme i seguretat ciutadana”.

Entre les novetats que es van anunciar a la reunió, destaca l’acord de cessió del casal d’avis que Caixa Penedès té al carrer de Gelida. Caixa Penedès cedirà l’equipament a l’Ajuntament, que en farà ús i gestionarà el seu funcionament. En aquest espai s’hi ubicarà properament l’oficina de Llei de Barris.

D’altres aspectes que es van informar són les dificultats que s’estan trobant per fer efectiu el trasllat dels Bombers i així disposar de l’espai que deixaran lliure per al projecte de Llei de Barris o la programació del projecte pilot ‘Les tardes… al Mas i Perera’ que s’impulsa aquest curs també en el marc del projecte de Llei de Barris.

També et pot interessar

Comentaris