El guanyador de l’XIè premi El Lector de l’Odissea es coneixerà divendres vinent

07/10/2009 - 15:32h

L’obra guanyadora de l’XI Premi de Narrativa El lector de l’Odissea es donarà a conèixer divendres de la setmana vinent, a partir de dos quarts de nou del vespre, en el decurs d’un acte gratuït i obert a tothom que se celebrarà a l’Auditori Municipal de Vilafranca i que, ideat pel col·lectiu 1 dos 3 Picaparet, consistirà en un modern espectacle multidisciplinari que conjugarà el gest, la imatge, la paraula i la música.
Tot plegat, amb l’objectiu d’homenatjar la paraula i la lectura, així com de recordar la figura de l’editor Isidor Cònsul recentment traspassat.
Les ratlles de la vida, Mai més vençut i El noi de Sarajevo són les tres obres que han arribat a la final de l’XI Premi de Narrativa El lector de l’Odissea després de superar les diferents fases de lectura i debat en les quals han participat un centenar de lectors vinculats a la llibreria l’Odissea.

Aquestes tres obres són les que opten als 13.000 euros amb què està dotat aquest certamen, aportats per Edicions Proa, l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consell de Cent Lectors. Però, a banda de la dotació en metàl·lic, també cal dir que l’autor de l’obra guanyadora s’emportarà, per part de Proa i en la seva prestigiosa col·lecció A tot vent, el compromís d’edició del llibre a començament de l’any vinent.
A l’onzena edició del Premi de Narrativa El lector de l’Odissea s’hi han presentat un total de 22 originals provinents de tots els territoris de parla catalana.
L’acte de lliurament de l’XI Premi El lector de l’Odissea comptarà amb una primera part ideada pels components del col·lectiu 1 dos 3 Picaparet que impactarà els assistents a l’acte per la seva bellesa plàstica i pel seu caràcter multidisciplinari, ja que conjuga diferents llenguatges i les més modernes tecnologies de la imatge.
Amb el doble objectiu de retre un homenatge al món de la lectura i a l’editor Isidor Cònsul recentment desaparegut, els components d’1 dos 3 Picaparet parteixen de la gènesi de les lletres, de les paraules, i es passegen pel món de l’escriptura en un muntatge que incorpora la pantalla d’ombres, la dansa, el mim i les noves tecnologies audiovisuals, sense oblidar la creació musical associada al món Dj, fins aconseguir que la gran pantalla central de l’espectacle es reinventi i es transformi constantment per oferir un espectacle únic, nou, diferent i sorprenent.
La segona part de l’acte, la de caràcter més estrictament protocol·lari, serà conduïda per la periodista de Ràdio Vilafranca, Carla Sanmartín. Serà el moment de fer pujar a l’escenari de l’Auditori Municipal els integrants del jurat final, per tal que facin públic el veredicte d’aquesta edició, i els representants de les entitats i institucions convocants.

També et pot interessar

Comentaris