La Roda de Teatre arrenca amb una nova junta i menys grups participants

07/10/2009 - 10:13h

Una obra de Sam Shepard, Autèntic oest, a càrrec del grup TAT de Vilafranca obrirà dilluns una nova edició de la Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès. Serà la primera de les 37 representacions que es duran a terme fins el 27 de març de l’any que ve.
La Roda de Teatre 2009-2010 comença també amb una nova junta al capdavant de la GATAP, presidida per Florenci Aymerich, del grup El Fanal de Sant Quintí, i a qui acompanyen en aquesta nova etapa M. Jesús Muñoz i Lluís Martí.

La junta va presentar, doncs, la programació per a una edició que es caracteritza per la participació de menys grups, tretze dels vint que estan federats. L’explicació rau en el fet que alguns grups comencen a treballar al setembre i coincidint amb l’inici de les representacions encara no tenen a punt les seves obres. Això explica que alguns grups hagin de fer fins a quatre representacions durant el primer trimestre, mentre que altres només en fan dues a partir del gener.
D’altra banda, Florenci Aymerich va explicar que amb motiu de l’inici de la nova edició, la GATAP oferirà un programa personalitzat per a cada municipi amb les obres que aculli. També com a novetat, s’editarà una guia amb la informació de cada obra i que inclou tota la programació.
La difusió de la Roda de Teatre també es farà a través de l’agenda de Penedès Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
El programa de la temporada 2009-2010 inclou un repertori variat amb combinació d’obres clàssiques, com L’avar, de Molière o La comèdia del fantasma, de Plaute, amb peces més modernes signades per Sergi Belbel (Això no és vida) o Paco Mir (Vides privades).
De tota manera, Aymerich destacava que, a diferència d’altres anys, en aquesta ocasió no hi ha programada cap obra de Lluís Coquard, autor que va morir aquest any.
Els grups participants són el TAT de Vilafranca, Llavor d’art, del Pla; Bell Lloc de Sant Pere de Ribes; El Molí, dels Monjos; L’Escorça de Sant Joan de Mediona; La Torre, de les Gunyoles; 3/4 de Quinze, de Sant Pere de Riudebitlles; Atrezzo, de Vilafranca; El Folre, de Sant Pere Molanta; El Fiacre, de les Cabanyes; Criatures de Terra Baixa, d’Ordal; K-tre-9, de Sant Pau d’Ordal, i Amics del Teatre, de la Ràpita.

També et pot interessar

Comentaris