El PSC lamenta “el desmantellament” del Pla per la Convivència de Vilafranca

06/10/2009 - 16:40h

El grup municipal del PSC ha fet públiques aquesta setmana les seves crítiques pel que ells consideren el desmantellament del Pla per la Convivència i el Civisme de l’Ajuntament de Vilafranca.El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, ha explicat que el seu grup s’ha assabentat que l’equip de govern de CiU ha decidit desmantellar el Pla per la Convivència i el Civisme i esquarterar les seves funcions entre diferents serveis i departaments.
Romero considera que mesures com aquesta que CiU està tirant endavant des del govern municipal “van en sentit contrari a la lluita contra la crisi, la priorització de les polítiques socials i garantir la igualtat, la cohesió i els drets socials dels ciutadans i ciutadanes”.
El portaveu socialista ha recordat que el Pla per la Convivència i el Civisme feia des de fa anys una feina important tractant des d’un punt de vista transversal les polítiques d’atenció a la diversitat, la integració de les persones nouvingudes i tot allò referent al civisme i la convivència ciutadana, amb una valoració més que positiva.

Demana rectificacions
És per aquest motiu que el cap del grup socialista es mostra totalment en contra del desmantellament d’un servei municipal i demana a CiU que rectifiqui aquesta decisió, totalment desencertada.
Romero afirma que, recentment, CiU ha volgut desmantellar també l’Organisme Autònom Torras i Bages, que, des de fa molts anys, dóna suport als estudiants universitaris de Vilafranca, i ha hagut de reconsiderar les seves pretensions per l’oposició mostrada per diferents membres del consell de l’organisme.

Sense explicacions
Per al grup socialista, aquesta mena d’actuacions que està emprenent l’equip de govern de CiU “no tenen una base lògica i són contràries a les necessitats ciutadanes pel que fa a polítiques socials i al foment de la cohesió”.
El PSC, a més, lamenta que la decisió de prescindir del Pla per la Convivència i el Civisme no s’hagi explicat encara a la resta de grups municipals ni al Consell Municipal de la Convivència, on, a banda de representants dels grups polítics del consistori, hi són representades moltes entitats de Vilafranca.

Què era aquest pla?
El Pla per la Convivència i el Civisme es presenta des de la pròpia web de l’Ajuntament com un equip de treball que coordina les diferents actuacions municipals relacionades amb l’àmbit de la convivència, el civisme i el fet migratori.
Treballaven, doncs, per tal de construir, a través de diferents programes i accions, que poden comptar amb la col·laboració dels agents socials del territori, un model de convivència intercultural i plural basat en la cohesió social.
El que s’oferia des del Pla era el següent: programa de Recepció i Acollida municipal; Oficina Municipal d’Acollida (sessions de benvinguda, mòduls de coneixement de l’entorn, sessions d’acollida en l’àmbit laboral, taller de dol migratori, projecte de suport i acompanyament a les famílies nouvingudes en el procés d’escolarització, etc); programa de Convivència; itinerància de l’exposició “Ciutadans amb nom i cognom”; cicles d’actes per promoure la cohesió social; programa de Civisme i el Servei de Mediació i Convivència.

Segons el regidor del Pla per la Convivència i el Civisme, Fernando García, el que ha fet el govern és distribuïr les funcions d’aquest pla de manera diferent i assegura que totes les funcions es seguiran realitzant, tot i que d’una manera que es considera que serà més òptima. Així per exemple tot el tema d’estrangeria anirà a parar a serveis socials, tot el tema de convivència a educació i la fins ara tècnica del Pla, Joana Sànchez, serà l’encarregada ara del Pla de l’Infància, plaça que fins ara estava descoberta i que el govern considera primordial. García assegura que tots els professionals s’han redistribuït en altres àmbits.

També et pot interessar

Comentaris