L’esfondrament d’uns talussos genera dubtes als veïns de la zona

02/10/2009 - 07:44h

Darrerament veïns de la zona propera al tram final de la nova variant que s’està construint a Sant Sadurní d’Anoia, a la carretera C-243a, propera a la cooperativa de Covides, així com també persones que sovint passegen per aquest indret han mostrat la seva preocupació davant l’esfondrament d’alguns talussos. Sense saber el motiu exacte d’aquests esfondraments, el fet ha generat dubtes de si la causa l’ha originat les pluges que fa uns dies van castigar la zona o bé per l’execució de l’obra en si. Els problemes més evidents es localitzen entre la rotonda existent de la C-243a i el camí de Can Rosell, sobretot on hi ha l’enllaç de la nova variant amb el ramal que va fins el polígon industrial de Cal Mir. La preocupació dels veïns rau en què hi ha altres despreniments per la zona i que, a data d’avui, hi ha esquerdes que poden ser símptoma de problemes futurs en cas que no es faci un apuntalament ferm dels talusos. Això podria acabar afectant terrenys on actualment hi ha vinyes, zona residencial, indústria i, evidentment, la futura circulació dels vehicles per aquesta variant. En aquest sentit, tant en un habitatge com en la mateixa cooperativa Covides la proximitat del talús queda a escassos metres del seu perímetre. En alguns casos els talusos poden arribar a tenir fins a nou metres d’alçada.
Dubtes
Malgrat que les obres estan a mitges, aquestes imatges dels talusos escapçats han generat dubtes, més encara en una zona on el terreny és molt argilós.
L’octubre del 2007 la Direcció General de Carreteres de la Generalitat va iniciar les obres de la variant de Sant Sadurní que, amb una llargada d’1,4 quilòmetres permetrà, quan estigui acabada -les previsions era la tardor d’aquest any-, travessar el municipi de Sant Sadurní sense passar pel mig del poble a tots els vehicles que es dirigeixin cap a Sant Pere o Piera.

També et pot interessar

Comentaris