35 caves del municipi seran presents al Cavatast del proper cap de setmana

01/10/2009 - 15:36h

 El saló de plens de l’Ajuntament de Sant Sadurní va acollir la presentació davant els mitjans d’informació de la 13a edició del Cavatast que se celebrarà el 10, 11 i 12 d’octubre. Tres dies de mostra que, segurament, si més no aquesta és la previsió dels organitzadors, generarà molta més afluència de públic, en part pel festiu del Pilar. El Cavatast se celebra des del 1997 i és la millor plataforma per mostrar al públic visitant els productes sadurninencs, basats no tan sols en els caves sinó també en la gastronomia, la xarcuteria, la pastisseria i la xocolata.
Aquest any coincideixen Cavatast, fira comercial i les visites gratuïtes a les caves, motiu aquest pel qual s’ha acabat concentrant tot el cap de setmana del Pilar. Un altra de les raons del canvi de dates, va explicar la regidora i vicepresidenta del Patronat de Comerç i Turisme, Esther Parellada, ha estat la recent celebració de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya aquest passat cap de setmana.
Un any més el Cavatast s’ubicarà a la rambla de la Generalitat i obrirà el dissabte i diumenge de dotze a onze de la nit i dilluns de dotze a nou del vespre, els tres dies de manera ininterrompuda. En total hi seran presents 35 caves del municipi i pel que fa a la gastronomia hi seran presents tres restaurants, dues cansaladeries i quatre empreses relacionades amb la pastisseria i la xocolateria. 

La sala de tast acollirà els tres dies de Cavatast un seguit d’activitats relacionades amb el món del cava. Enguany s’ha donat un salt important amb aquest espai que el dissabte 10 d’octubre i durant tota la tarda acollirà una activitat lúdica creada per a infants, un tast de productes de l’ànec i el cava i una experiència original amb la xocolata. Cal dir que d’aquests actes alguns d’ells seran gratuïts i d’altres el preu per persona serà de sis euros. El diumenge 11 les activitats començaran a partir de les onze del matí amb un taller d’aromes de cava i un tast d’ostres. Finalment, el dilluns 12 d’octubre les activitats arrencaran a la 1 del migdia amb una demostració de cuina a càrrec de la cuinera Ada Parellada, propietària dels restaurants barcelonins Semproniana, Pla dels Àngels i Petra. La mateixa cuinera a la tarda farà un taller de cuina per a infants. A la tarda també tindrà el progatonisme el reconegut cuiner Isma Prados que explicarà el mètode per dissenyar receptes a partir dels caves.
Cal dir que la carpa de la sala de tast s’ubicarà al mateix recinte de la mostra i que totes les activitats tenen places limitades, per això cal fer la inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme fins el divendres dia 9 a les 2 del migdia, al telèfon 93 891 31 88 o bé al correu info@cavatast.cat.
Dissabte dia 10, a partir de les sis de la tarda, hi haurà la desfilada dels Set Savis de Grècia i ball de pageses, elements tradicionals de la Festa de la Fil·loxera, i el diumenge, també a partir de les sis, es farà una tamborinada a càrrec dels Timbalers Tabalots.
A la presentació també hi eren presents els representants de Caixa Penedès, patrocinadora de la mostra des dels seus inicis.
 

Comentaris