El govern de Vilafranca vol congelar els impostos

Avatar
01/10/2009 - 15:15h

La proposta de l’equip de govern de Vilafranca de congelar els impostos i taxes per al 2010 l’han fet pública el seu alcalde, Pere Regull, i el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz. Segons aquest regidor, l’any passat ja van proposar al que era l’equip de govern de congelar els impostos, “però llavors ens van dir que no. Ara sembla que ens donaran suport i hem anat parlant amb els altres grups i tots, en principi, ho veuen bé, tot i que els hem de donar la proposta definitiva”. El mateix regidor vilafranquí ha comentat que la mesura respon a la situació econòmica actual: “hem d’adaptar-nos i gestionar la crisi, amb austeritat i destinant els diners on realment facin falta”.
La proposta que el govern de Vilafranca planteja preveu congelar els impostos i taxes municipals sabent que aquesta decisió condicionarà el conjunt del pressupost, indicava el regidor d’Hisenda, al mateix temps que afegia que la proposta la presentaran al proper ple aquest mes d’octubre.
Ruiz va reconèixer que si s’aprova la proposta, “provocarà problemes pressupostaris de cara al 2010, per això estem demanant a tots els serveis que encara ajustin més les partides”. “La gestió austera que estem realitzant és el que ens permetrà tirar endavant i, si obtenim recursos serà per aquesta gestió, no pels ingressos extraordinaris, que no tindrem. Congelar els impostos ens penalitzarà, però crec que la gent ho ha d’entendre”, va afegir Ruiz.
L’alcalde de Vilafranca, al seu torn, va declarar que “en els darrers anys, es refiava dels majors ingressos a finals d’exercici. Tot això s’ha acabat, ara és al revés”.

Sense grans inversions
Aureli Ruiz va apuntar, doncs, que la congelació de les taxes i impostos condicionarà la resta de pressupost, especialment el capítol d’inversions, on el programa de la Llei de Barris té un seguit de compromisos que també afecten directament. Concretament per aquest programa s’han de destinar tres milions d’euros en dos anys.
“Les inversions de 2010 aniran bàsicament destinades a garantir el manteniment de la via pública i a la consolidació dels serveis, tot i que cap inversió de les que ja està prevista es quedarà sense executar. El que difícilment es faran seran inversions noves”, va explicar el regidor.
D’altra banda, des del govern de Vilafranca es va assegurar que intentaran impulsar un pressupost participatiu de cara al 2010. De moment, només estan fent proves pilot i encara s’ha de definir el model, tant qui ha de participar com quants diners disposaran.

També et pot interessar

Comentaris