Els castells van a l’escola

01/10/2009 - 15:04h

Aconseguir que els nens i nenes entre els 6 i els 10 anys de Vilafranca i comarca coneguin les nocions bàsiques de la pràctica castellera és un dels objectius que s’han marcat des del Patronat d’Esports, amb la col·laboració dels Castellers de Vilafranca. “De la mateixa manera que Badalona la relacionem amb el bàsquet, Vilafranca s’ha de relacionar amb els castells”, deia el president dels verds, Miquel Ferret, en la presentació de la definitivament batejada Escola de Castellers.

Amb aquesta filosofia i amb la intenció de mostrar les virtuds físiques i pedagògiques dels castells, dilluns arrenca el taller de castells que impartirà a l’escola Mas i Perera el sotscap de colla Toni Bach. Els tallers, basats en jocs esportius, d’equip i equilibri, entre d’altres, es faran dos cops per setmana de les cinc a dos quarts de set de la tarda fins el 4 de juny de l’any que ve. L’activitat tindrà un cost de 14,21€ al mes. Aquest taller, entès com a activitat extraescolar oberta a tots els alumnes de Vilafranca i comarca, forma part del projecte pluridisciplinar i transversal impulsat pel Patronat d’Esports que desenvoluparà un ventall d’activitats en col·laboració amb diverses entitats sota el nom de “Les tardes… al Mas i Perera”.
Miquel Ferret va explicar que amb aquesta iniciativa es vol aconseguir la promoció dels castells i al mateix temps demostrar “que tenen sentit en altres àmbits i que poden enriquir”.
D’altra banda, Ferret i la regidora d’Esports, Emília Torres, van indicar que la col·laboració entre l’Ajuntament i els Castellers de Vilafranca comportarà també beneficis recíprocs, ja que els castellers tindran avantatges en l’ús del Complex Aquàtic i la colla posarà Cal Figarot a disposició de la vila.

També et pot interessar

Comentaris