La Policia Local de Vilafranca celebra el seu dia amb un gran acte de reconeixement

alt
30/09/2009 - 16:42h

La Policia Local de Vilafranca va celebrar dimarts la seva festa patronal, diada de Sant Miquel, amb un acte públic i obert a la ciutadania convocat al teatre Cal Bolet. L’acte va ser un gran reconeixement a la tasca dels agents policials i va servir per assenyalar també el paper que el cos policial té en el si de la societat. En aquest sentit, es va poder seguir la ponència de Lluís Jiménez Arrébola, doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona i expert en sociologia de la seguretat.
Treball en xarxa
L’acte, presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va ser introduït pel cap de la Policia Local, Ramon Dosaigües, i per la regidora de Seguretat Ciutadana, M. Josep Tuyà. El cap de la policia va exposar algunes de les novetats i millores introduïdes en el funcionament del cos policial i va assenyalar “la importància de fer un canvi de la cultura organitzativa amb l’objectiu d’implementar dinàmiques de treball que fomentin el treball en xarxa amb la resta de departaments de l’Ajuntament”.
També va aportar algunes dades estadístiques: en el decurs de l’any 2008 la Policia Local de Vilafranca va rebre 9.403 trucades telefòniques i va prestar 12.245 serveis a la comunitat.

Mai perdre la il·lusió
A més a més, Dosaigües va enumerar les paraules que per ell ha de tenir molt en compte un policia local: “il·lusió, patiment, aguantar, comprendre i sentir” i va apuntar la duresa de saber que no poden donar solucions a tot i que algunes vegades arriben al lloc dels fets quan ja no hi ha res més a fer.
Dosaigües també va comentar com, segons ell, “un policia no es jubila als 65 anys sinó quan perd la il·lusió de fer el que fa”.
Després d’una interpretació musical a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música, Jiménez Arrébola va pronunciar la ponència, novetat d’aquest any, per continuar amb els reconeixements institucionals a d’altres cossos de seguretat i el lliurament de guardons als policies locals jubilats i als policies locals que han efectuat importants serveis per la comunitat.

Reconeixements
Així es van guardonar dos agents per la detenció d’un atracador i dos agents més per la detenció d’un individu que portava 2.800.000 euros falsificats per fer una estafa immobiliària. En aquest apartat de reconeixements, s’ha d’assenyalar també el recordatori a títol pòstum d’un operari de la grua i la menció al metge de l’ambulatori Guillermo Rivero com a reconeixement a particulars.

També et pot interessar

Comentaris