Castells integradors

30/09/2009 - 14:34h

Els Nens del Vendrell, junt amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i amb la col•laboració de la Generalitat, promocionaran el fet casteller amb la campanya “Tots som una colla” i que realitzaran simultàniament amb els Marrecs de Salt, els Margeners de Guissona i els Sagals d’Osona.

L’objectiu de la campanya es facilitar la correcta incorporació dels nous castellers a les colles amb l’organització de tres tallers introductoris sobre el fet casteller i la història de la colla. Els tallers es realitzaran el propers 8, 13 i 16 d’octubre a les 20:30 hores a la seu social dels Nens del Vendrell.
A la primera sessió es farà un recorregut per la història dels castells i dels Nens amb la presentació d’un vídeo sobre el paper dels castells en la cultura catalana, una xerrada sobre les nocions bàsiques de castells i una jornada de portes obertes amb una visita guiada pel local de la colla.
El 13 d’octubre es dedicarà a explicar els secrets de l’activitat castellera amb la projecció d’un vídeo sobre els castells i una sessió pràctica sobre tècnica castellera a càrrec de l’equip tècnic dels Nens del Vendrell.
El 16 d’octubre es podrà participar de manera activa en un assaig general dels Nens com un casteller més de la colla. Es tractarà de l’assaig preparatori de la diada de Santa Teresa al Vendrell.
Els tallers castellers es reforçaran amb una campanya de difusió del fet casteller amb l’edició de díptics informatius editats en diverses llengües.
També els Xicots
De la seva banda, els Xicots de Vilafranca també impulsen un projecte que té la col·laboració de l’Obra Social de Caixa Penedès. Es tracta del projecte “Intercanvi de nous ciutadans” impulsat des de la Generalitat i al qual s’han acollit els Xicots gràcies a la seva experiència en cooperació adquirida durant el viatge al Marroc del 2008.
Segons el president dels vermells, Manel Trias, la tasca social de la colla es materialitzarà a través de xerrades i activitats de difusió tant del fet casteller com de la colla en si.
El projecte, per al qual s’ha contactat amb diverses entitats de la vila, es desenvoluparà entre els mesos de novembre i abril i s’espera que mogui al voltant de 250 persones, entre assistents a les xerrades i participants en els tallers.
Manel Trias va informar que ja s’han establert contactes amb representants del Pla d’Acollida de l’Ajuntament, amb l’entitat Llum del Nord i altres entitats com ara associacions veïnals.
Trias va assegurar, al mateix temps, que tot i que el projecte està adreçat als immigrants, també s’obrirà a qualsevol persona nouvinguda a la vila per facilitar la seva integració a la societat vilafranquina.

També et pot interessar

Comentaris