El PSC de Vilafranca reconeix errors i es compromet a impulsar de nou el seu projecte

29/09/2009 - 14:37h

El PSC de Vilafranca ha realitzat aquesta setmana una trobada amb la premsa comarcal per tal d’explicar quin seria el seu pla de treball durant el proper curs polític. Els vuit regidors vilafranquins estaven encapçalats per Francisco Romero, que primerament va fer una mica d’autocrítica dient que eren conscients que el projecte socialista havia “perdut força en els últims temps i el nostre missatge ha quedat diluït per diferents motius i errors que hem d’assumir. El nostre progrés per Vilafranca s’ha anat desdibuixant perquè potser no ho hem explicat de la manera correcta”.
Preocupació

Romero, però, va afirmar que la moció de censura s’havia aconseguit “amb desgast, sense fer propostes i buscant la nostra erosió” i va apuntar també que pel PSC “la moció ha portat la paràlisi a l’ajuntament i no ha ajudat a fer cap coalició estable. La moció ha empitjorat la governabilitat i estem molt preocupats perquè no veiem en CiU cap projecte clar sinó que els costa tirar endavant les poques coses que decideixen”.
Per tots aquests motius, diuen sentir-se capaços de tornar a impulsar i reforçar el projecte socialista.

Temes “aturats”
Sobretot volen desbloquejar tot un seguit de temes que per ells CiU ha parat de forma deliberada i, a més, creuen que els vilafranquins i la superació de la crisi és ara el que hauria de ser més important.
Pel PSC els temes més importants que s’han de tirar endavant són els següents: pla de l’habitatge per fer més habitatges protegits, la construcció dels cinemes a la Girada, mesures per superar la crisi, pla de rehabilitació integral del carrer Sant Pere, la nova urbanització al llarg de les vies i integració de les zones no cobertes, etc. Tot això, segons el PSC “són coses que s’han aturat amb el canvi de govern”.

Reunió amb els veïns
A més a més també van parlar de la residència per a gent gran a l’antic INCAVI, que pels socialistes és una prioritat i ara mateix “no sabem si CiU ho vol tirar endavant o si té en ment posar-hi una altra cosa, perquè el problema és que no ens diuen res”.
Per tirar endavant tot això el PSC es reunirà fins al proper mes de desembre amb els veïns de cada barri per tal de recopilar propostes sobre diversos temes. Així, els socialistes estaran durant 15 dies a cada barri, amb un punt d’informació on recolliran suggeriments i explicaran el que calgui. El primer barri que visitaran, els primers 15 dies d’octubre, és el barri de l’Espirall.

Sense projecte polític?

“El que volem és traslladar el debat a la gent, saber la seva opinió i llavors passar aquest debat al ple, en cas que el tema hagi de passar pel ple”, va dir Francisco Romero. Ja per acabar, des del PSC s’assegura que “nosaltres teníem projecte polític i ells no. Podien estar o no d’acord amb nosaltres, però les propostes hi eren, en canvi encara és hora que nosaltres veiem alguna proposta seva. A més a més, hi ha una diferència bastant gran: si ells ens criden per una taula de pressupostos nosaltres hi anem, no com ells que no van venir a la nostra. Aquesta és la diferència”, va afirmar la regidora Maria Batet.

També et pot interessar

Comentaris