El Vendrell inaugura el Teatre Municipal Àngel Guimerà, un equipament acord amb el segle XXI

alt
29/09/2009 - 10:51h

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, va presidir dissabte a la nit la inauguració del nou Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell. El nou equipament és fruit d’una reforma integral de la sala del teatre de La Lira Vendrellenca realitzada en els últims dos anys, que ha donat com a resultat un teatre modern, amb els dispositius escenotècnics que requereixen les produccions artístiques actuals, totes les mesures de seguretat necessàries per a un edifici d’aquestes característiques i unes bones condicions de confort per als usuaris. altEn concret, el nou teatre té un aforament de 415 localitats: 325 de fixes, 86 de mòbils i 4 d’adaptades. L’anterior sala en tenia prop de 700, però ha catgut reduir-ne la capacitat per garantir una visibilitat millor des de totes les butaques i per introduir diverses millores tècniques. L’escenari s’ha ampliat considerablement, passant a comptar amb unes dimensions de 15 metres d’amplada, 10 metres de fons i 13,50 metres d’alçada. També disposa d’un teló d’hacer d’11 metres per 5,5 metres motoritzat, que permet tancar-lo en cas d’incendi.
Les obres de reforma també han dotat l’equipament de cinc camerinos i d’una sala polivalent. Les obres de reforma del teatre han tingut un cost de 3,5 milions d’euros, i s’ha comptat amb el finançament de l’Ajuntament del Vendrell, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona. Cal recordar que, en virtut del conveni d’usdefruit signat entre l’Ajuntament del Vendrell i La Lira Vendrellenca, la sala exercirà les funcions de teatre municipal durant els propers 45 anys.
La inauguració del teatre va comptar amb una visita guiada per tot l’equipament, que va ser conduïda per unes hostesses. Així, tant públic com autoritats van poder conèixer les interioritats de l’edifici de manera divertida. Un cop a la sala, l’espectacle inaugural va continuar amb un muntatge del Grup de Teatre Inestable i el Grup de Teatre de La Lira del Vendrell, que va culminar amb una recreació de dos dels personatges cabdals en la cultura vendrellenca, i alhora universal: Àngel Guimerà i Pau Casals. Tant les visites guiades com l’espectacle inaugural es van repetir diumenge per tal que el màxim de públic possible pogués conèixer de prop el nou equipament.

També et pot interessar

Comentaris