Constituïda la Mesa de Dinamització Territorial a Vilafranca

29/09/2009 - 08:12h

Dijous de la setmana passada va tenir lloc a la Sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca l’acte de constitució de la Mesa de Dinamització Territorial dins el projecte ILOQUID Alt Penedès. Va presidir la constitució de la mesa el regidor de Foment de l’Ocupació, Raimon Gusi, per delegació de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.
ILOQUID té com a objectiu general la inserció laboral de les persones que es troben a l’atur en el sector de serveis d’atenció a les persones, així com la dinamització d’aquest sector empresarial. L’ILOQUID és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona amb el finançament del Ministeri d’Administracions Públiques (MAP) i el Fons Social Europeu (FSE).
Promoció dels serveis
A la nostra comarca es va constituir el Pacte ILOQUID Alt Penedès, integrat pels Ajuntaments de Vilafranca (entitat coordinadora), Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Santa Margarida i els Monjos i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
La Mesa de Dinamització Territorial és un espai de debat i de participació, així com també d’assessorament i consulta en relació a tots aquells temes que tenen a veure amb la promoció del sector de serveis d’atenció a les persones.
Aquesta mesa està integrada inicialment per les entitats locals que formen part del Pacte ILOQUID Alt Penedès, el SOC-Oficina de Treball de Vilafranca, els sindicats UGT i CCOO, les organitzacions empresarials UEP i ADEG, el Consorci Sociosanitari de Vilafranca i la Fundació Propenedès.
Definició d’accions
En aquesta primera fase del projecte, s’està realitzant una diagnosi del territori de l’Alt Penedès en el sector dels serveis a les persones.
En aquests moments s’està confeccionant el mapa de serveis del territori, recollint els serveis que actualment s’estan prestant en el territori, els professionals que hi treballen i les necessitats de formació i d’ocupació de futur d’aquests serveis, i és la clau per fer una bona diagnosi i definir les accions futures del projecte ILOQUID Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris