Torre de nou a Barcelona i anunci de cinc de vuit amb l’agulla dissabte a Reus

28/09/2009 - 13:18h

Aquest diumenge 27 de setembre ha tingut lloc a Barcelona la diada gran de les festes de La Mercè, on els Castellers de Vilafranca han compartit plaça amb una de les colles de la ciutat comtal, els Castellers de Barcelona, i amb els Minyons de Terrassa. Els de la camisa verda, segons en actuar, han iniciat la jornada amb el quatre de nou amb folre que, malgrat petits problemes al folre, l’han pogut descarregar gràcies a un molt bon treball del tronc. Ha estat l’onzena vegada que els vilafranquins han portat aquest castell a plaça enguany, i en totes elles l’han descarregat.

A la segona ronda han escollit el tres de nou amb folre, construcció que els Verds dominen abastament. El castell s’ha mostrat molt sòlid i ferm en tot moment, i sens dubte ha estat un dels millors tresos  de nou de tots els que han realitzat aquesta temporada els Castellers de Vilafranca. A la tercera ronda ha arribat l’hora del gamma extra de la diada: la torre de nou amb folre i manilles. Una torre que s’ha hagut de treballar molt, sobretot a nivell de terços i quarts. Aquesta significa la seva  tercera torre de nou d’aquest any, totes tres descarregades. El punt i final a l’actuació l’han posat dos pilars de cinc.  
De la seva banda, els Castellers de Barcelona han descarregat el quatre de vuit amb l’agulla i el quatre de vuit, mentre que la torre de vuit amb folre i el pilar de set folrat han quedat carregats. Els Minyons de Terrassa han completat tres i quatre de nou amb folre, torre de vuit amb folre i pilar de sis.
La propera actuació dels penedesencs és dissabte 3 d’octubre a Reus a la Diada del Mercadal, juntament amb la colla local, els Xiquets de Reus; la Colla Vella dels Xiquets de Valls; la Colla Joves Xiquets de Valls; i els Minyons de Terrassa. L’actuació és a dos quarts de sis de la tarda i David Miret ja ha anunciat que tirarà l’inèdit cinc de vuit amb l’agulla, que acompanyarà probablement amb el tres i el quatre de nou amb folre, tot i que no esdescarta, si hi ha prou ambient i gent, la torre de nou amb folre i manilles. Per tancar l’actuació, Miret pensa en el pilar de set folrat.

També et pot interessar

Comentaris