Molestos per la presència d’un bisbe al balcó de l’ajuntament de Vilafranca per la FM

23/09/2009 - 15:28h

Dimarts d’aquesta setmana hi va haver ple municipal a Vilafranca. Va ser el primer ple després de les vacances d’estiu i de l’aprovació dels pressupostos del 2009.Després de més de quatre hores de debat de diferents punts, va arribar el torn de precs i preguntes i en aquest punt és on PSC, ERC i ICV van presentar un prec conjunt on van manifestar el seu descontentament i van instar l’alcalde a fer complir el protocol de la festa major.Els fets pels qual estan molestos és que el bisbe de Girona, el torrellenc mossèn Pardo, va ser una estona al balcó de l’ajuntament el dia 30 d’agost, durant la diada de sant Fèlix.
A títol personal
Durant el prec, aquests grups també van afirmar que l’alcalde va assistir a l’ofici religiós des de la fila reservada a les autoritats, com era habitual durant el franquisme i en contra del que es va acordar el 1979 i del que ha estat la pràctica regular des de la recuperació de la democràcia.
Responent a aquestes afirmacions, el regidor de Cultura, Raimon Gusi, va manifestar que “l’Ajuntament no va anar a ofici com a institució sinó que el que va passar és que hi van anar alguns regidors del govern, però va ser a títol personal. Es van trobar allà i van seure a la quarta fila, no pas a la primera com vostès afirmen”.
Tema d’educació
Pel que fa al tema de la presència de mossèn Pardo al balcó, Gusi ho va justificar d’aquesta manera: “el bisbe ens va demanar pujar un moment al balcó a saludar el nou alcalde i nosaltres no vam voler ser maleducats i no li vam negar. Potser hauríem d’haver fet que baixés més ràpidament, però la veritat és que va anar com va anar i el mossèn s’hi va estar una estona”.
Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull va afirmar que “es tracta de protocol tàcit i bona educació i no es preocupin que si un dia l’Ajuntament vol tornar anar a ofici, ho portarem al ple, però de moment no és així”.
Respectar el protocol
Tot i aquestes paraules de l’alcalde, el regidor d’ICV Bernat Villarroya va demanar que es respectés la separació entre l’església i les institucions i que sobretot es respectés, d’aquesta manera, el protocol de la festa major.
“Ens sembla bé la bona educació, però si no es respecta el protocol més val que s’estripi i que pugi al balcó tothom qui ho demani, no només el bisbe”, va cloure Villarroya indginat.
Respecte a aquest tema, la CUP va afegir que a ells els semblava que el Consell de la Festa Major havia de parlar sobre qui podia tenir el privilegi de pujar o no al balcó per la festa major. “Qui té el veritable dret és el poble”, va apuntar Xavier Navarro.

També et pot interessar

Comentaris