L’Ajuntament signa convenis amb les escoles de Vilafranca per a l’ajut al pagament de llibres de text

23/09/2009 - 14:43h

Aquest dimarts es va fer l’acte de signatura del conveni que regula el Programa d’ajuts per a l’adquisició de llibres de text i material escolar de l’Ajuntament de Vilafranca per al curs que s’acaba d’iniciar. Al conveni s’hi han acollit les onze escoles d’educació infantil i primària de Vilafranca, a més de l’escola d’educació especial Delta-Espiga. Van signar els convenis l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i els representants dels equips directius i de les AMPAS.

Aquest és el segon any consecutiu que l’Ajuntament de Vilafranca impulsa un programa d’ajuts per al finançament dels llibres de text de l’etapa d’escolarització d’entre els 3 i els 12 anys. L’objectiu del programa és fomentar l’ús racional dels recursos, educar per a la conservació i reutilització del material i garantir a les famílies un estalvi econòmic important en l’adquisició dels llibres de text, a partir de la participació de les famílies, l’alumnat i el professorat dels centres educatius.
La participació en el programa haurà de comptar amb el compromís explícit de la comunitat educativa dels centres, que s’haurà de concretar en l’aprovació d’un Projecte de reutilització de llibres i material curricular, en cas que no ho hagi fet anteriorment, per part del Consell Escolar de centre. Aquest Projecte haurà d’anar en la línia del programa d’ajuts del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per al foment de la reutilització de materials, i el podrà gestionar l’AMPA per encàrrec del Consell Escolar. Les famílies poden acollir-se lliurament al programa d’ajuts municipal a través de la participació en el projecte de reutilització que hagi aprovat el seu centre.
Com en el curs anterior, la quantia de l’ajut municipal anirà en funció del nivell escolar i, a partir de 3r de primària, anirà lligat a la reutilització dels llibres de text amb la finalitat que puguin ser utilitzats durant diversos anys. Les famílies que s’adhereixin al programa es faran càrrec del cost dels llibres i el material escolar que siguin adquirits a través del centre i, en acabar el curs, rebran l’ajut municipal corresponent. A partir de 3r d’Educació Primària els ajuts només es donaran un cop s’hagi comprovat que els llibres de text destinats a la reutilització estan en bon estat a l’acabament del curs escolar 2009-2010.

També et pot interessar

Comentaris