La Federació Catalana de Cine Clubs distingirà Sisco Olivella com a Soci d’Honor

23/09/2009 - 13:17h

Coincidint amb la 4a jornada de cineclubisme català que dissabte es farà a Vilafranca, la Federació Catalana de Cine Clubs aprofitarà per retre el seu homenatge particular a l’empresari de cinema Sisco Olivella i nomenar-lo Soci d’Honor pel seu treball en favor del cinema a Vilafranca i comarca. El lliurament simbòlic d’aquest reconeixement ja es va fer dijous passat amb motiu de l’homenatge que es va retre a Olivella al Kubrick i que van recollir la seva esposa i filles.

L’acte es farà en el context de l’assemblea anual en la que es trobaran els representants de prop de 35 cine clubs d’arreu de Catalunya i que servirà per redactar, a partir de les conclusions de la jornada, la “Carta de Vilafranca”, un text que vol reconèixer el paper dels cine clubs com a formadors de públic i defensors del cinema d’autor, independent i de qualitat.
La jornada també servirà per assisitir a una prestrena mundial, la que es farà de la pel·lícula del japonès Kyoshi Kurosawa, Tokio sonata, premiada en el festival de Cannes d’enguany i que encara no s’ha exhibit als circuits comercials. L’estrena es farà al Kubrick a les vuit del vespre i és un acte gratuït obert a tothom.
D’altra banda, Cine Club Vilafranca ja té a punt una nova temporada que es presenta amb l’objectiu d’augmentar el nombre de socis d’una entitat que amb 41 anys d’història té 120 membres i al voltant de 500 simpatitzants. Per aquest motiu i amb la voluntat de captar més associats, l’entitat presenta com a novetat el que anomena “estrenes recomanades”, amb la qual ofereix als socis l’accés gratuït a una sessió de cinema a Vilafranca que no està programada dins la programació de Cine Club però amb títols que encaixen dins de la seva filosofia. Aquest és el cas, la setmana passada, de Mapa de los sonidos de Tokio, que va obrir aquesta iniciativa.
Al costat d’aquesta novetat, Cine Club aposta per continuar amb les sessions habituals: les dels dijous (amb projeccions de cinema independent), Cine Lab, a Vinseum (amb propostes arriscades i alternatives), i l’O·Cult, al Forat del Pany, amb treballs no estrenats en sales comercials.
Mostra de curts
En un altre sentit, Cine Club Vilafranca ja treballa en la preparació de la XIV Mostra de Curtmetratges, que es farà a mig novembre, i que té com a principal novetat l’exhibició en format digital d’alta definició de tots els treballs presentats i no en 35mm.

També et pot interessar

Comentaris