El Vendrell demana suport del Parlament i la Generalitat a les consultes de la societat civil

alt
21/09/2009 - 14:55h

El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat una moció en la que dóna suport a les entitats locals que vulguin organitzar una consulta popular sobre el futur de Catalunya, però, en un pas més enllà, també insta els grups polítics del Parlament i el mateix Govern de la Generalitat a que es pronunciïn “de forma clara i contundent” a favor de les iniciatives que sorgeixin des de la societat civil del país “en els termes expressats en aquesta moció”. L’acord aprovat després d’un llarg debat sobre la conveniència de celebrar aquest tipus de referèndums ha estat presentat en darrera instància per CiU, al govern local en minoria, després que no prosperés una moció inicialment proposada per ERC.

El grup republicà volia que el ple vendrellenc aprovés enviar una “delegació oficial” del consistori a la reunió convocada per la plataforma ‘Decidim.cat’ per parlar d’una probable consulta popular generalitzada sobre l’autodeterminació de Catalunya. Aquesta plataforma l’integren uns 1.500 alcaldes i regidors, entre els quals n’hi ha tres de l’Ajuntament del Vendrell –Jaume Domingo i Raül Buira, de CiU, i Eladi Llop, d’ERC-. ERC també volia, en la seva moció finalment rebutjada, que s’aprovés “defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de cap mena, en la línia del pronunciament del Parlament de Catalunya de 1989”; “donar suport” a les consultes per la independencia “com un saludable exercici de democràcia, obert a la participació” de la ciutadania del municipi; i, entre d’altres temes, “encoratjar” la societat civil perquè “encapçali” un moviment en el citat context per a la consulta sobre el futur del país.

La moció d’ERC no ha prosperat perquè només ha rebut el vot del seu regidor, mentre que CiU, PPC i el regidor de PxC Joan Parera hi han votat en contra, els altres tres regidors de PxC s’han abstingut i el PSC ha declinat pronunciar-se en cap sentit.

Quant a la proposta de CiU, una ‘esmena a la totalitat’ de la moció d’ERC, ha rebut el suport de la federació nacionalista, el vot en contra d’ERC, PPC i Joan Parera, l’abstenció de tres dels quatre membres de PxC i, novament, el PSC no s’hi ha volgut pronunciar.

També et pot interessar

Comentaris