El festival En Veu Alta s’ensenyarà arreu gràcies a un acord amb la Fira Meditàrrània de Manresa

16/09/2009 - 09:50h

El festival de narració per a adults En Veu Alta (EVA), que es fa cada any a Vilafranca i comarca, acaba d’obrir nous horitzons gràcies al conveni de col·laboració amb Mediterrània, la Fira d’espectacles d’arrel tradicional de Manresa, que es farà entre el 5 i el 8 de novembre. D’aquesta manera, l’EVA rebla el clau de la consolidació després de cinc edicions i obre el camí cap a l’expansió i la divulgació d’un certamen, el de la narració professional, únic a Catalunya i amb segell vilafranquí de la mà de la narradora Jordina Biosca.

Amb aquesta cooperació la fira manresana, que celebrarà la dotzena edició, vol encarar un “any difícil” a la vegada que pretén créixer gràcies a altres convenis amb diverses institucions i certàmens, com són el Festival de Músiques de Torroella de Montrgí, el Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i el Teatre Lliure de Barcelona.
Aquesta política d’acords pretén també l’equilibri territorial per mostrar com Mediterrània “beu de les fonts de tot el territori”. A més, també completa la connexió amb dos altres festivals emblemàtics a Catalunya, la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega i el Mercat de Música Viva de Vic. Si la primera esdevé un apardor del teatre que es fa actualment i el segon ho és de l’oferta musical, la incorporació de l’EVA a la plataforma de mostres artístiques com a màxim exponent de la narració, un art extès a Catalunya però dispers a l’hora de la seva programació.
Jordina Biosca va parlar clar a l’hora d’expressar “el punt d’inflexió que port representar la relació de l’EVA amb la Mediterrània”, de manera que li pugui donar galons artístics equiparables a qualsevol altre espectacle. De fet un dels objectius és “avançar cap a un reconeixement social i institucional de la narració”.
La presentació de la col·laboració entre ambdues parts va servir també per tractar l’estat de salut del sector de la narració i la problemàtica que sovint duu associada. Així, el gerent de la Fira Mediterrània, Jordi Bertran, no es va estar d’assegurar que “si no diversifiquem el públic la narració corre el perill de morir”. Per aquets motiu, la divulgació d’aquest art és imprescindible i Mediterrània hi pot contribuir decisivament.
En Veu Alta presentarà nou espectacles en tres dies, 6, 7 i 8 de novembre, en diferents espais de Manresa. Hi intervindrà la mateixa Jordina Biosca amb les propostes Rei Pipin, L’entrada i El dit a la llaga; Juanan Rodríguez, amb Sexo en el paraíso; Mònica Torra, amb Un viatge de contes, i Majorales de la nit, amb Toca’m el pandero.

També et pot interessar

Comentaris