La fàbrica Kettal de Bellvei acomiada un 10 per cent de la plantilla cada tres mesos

10/09/2009 - 09:37h

La fàbrica Kettal de Bellvei, dedicada a la producció de mobiliari de jardí, fa mesos que cada trimetre acomiada aproximadament el 10 per cent de la seva plantilla, suposadament per una disminució dràstica en el volum de producció.
Segons ha pogut saber aquest setmanari, per bé que l’empresa no ha volgut fer cap declaració al respecte, dilluns, dia 7, van deixar la feina els 10 treballadors implicats en aquest reajustament de la plantilla. La fàbrica Kettal ha passat de tenir uns 140 treballadors a començament d’any a “poc més d’una vuitantena” en l’actualitat, segons una font dels treballadors que prefereix mantenir l’anonimat. A més, els treballadors que van deixar la feina dilluns ho havien de fer el mes d’octubre, però ja no tornaran a la fàbrica penedesenca. Les mateixes fonts consultades han reconegut que a Kettal no hi ha prou volum de producció per mantenir una plantilla superior al centenar d’efectius.
El cap del sector del metall i la indústria del sindicat Comissions Obreres a Tarragona, José Antonio Hernández, ha titllat de “vergonya” el fet que Kettal acomiadi treballadors quan suposadament té una situació econòmica prou sanejada. Els treballadors que perden la feina cobren una indemnització superior al fixat per llei. Així, se’ls dóna una quantitat econòmica equivalent a 45 dies per any treballat.

També et pot interessar

Comentaris