Quatre detinguts durant la festa major de Vilafranca

07/09/2009 - 15:31h

La Policia Local de Vilafranca ja ha detallat les quatre detencions que van practicar durant els dies de festa major del municipi i ha volgut senyalar que va ser una festa major tranquil·la pel que fa a seguretat. Destaquen també que es van fer controls d’alcoholèmia a diferents dies i horaris, controlant 74 vehicles, dels quals s’han denunciat 8 conductors per conduir sota els efectes de l’alcohol. Pel que fa a detinguts, en total n’hi va haver quatre per delictes de diferents tipus.
El dia 28 d’agost, dins del marc del dispositiu de seguretat especial de la Festa Major, la Policia Local va detenir un individu per la presumpta comissió d’un delicte contra la propietat intel·lectual. Els fets es van produir a primera hora de la nit del divendres quan una parella d’agents, que prestaven servei especial de paisà al barri de Sant Julià, van localitzar un individu que portava una motxilla i oferia la venda de discs compactes il·legals als clients d’un establiment públic. Els agents van acostar-se a la seva posició i el sospitós també va oferir-los la compra de CD’s il·legals. De manera Immediata, els agents van intervenir, identificant-se com a agents de l’autoritat, van identificar al sospitós, i van comprovar que portava al damunt un total de 240 CD’s pirates. Davant d’aquests fets, els quals podrien ser constitutius d’un delicte contra la propietat intel•lectual, els agents van intervenir tots els discs pirates, van practicar la detenció de l’individu implicat i el van traslladar a les dependències de la Policia Local on es van instruir les corresponents diligències. La persona detinguda és veïna de l’Hospitalet de Llobregat, té 29 anys i respon a les inicials R.A.
Ordre de detenció
També el dia 28 d’agost, dins del marc del dispositiu de seguretat especial de la Festa Major i gràcies a la col·laboració ciutadana, la Policia Local va detenir un individu per tenir vigent una ordre policial de detenció. Els fets es van produir quan s’estava portant a terme el Pregó de la Festa Major quan una trucada telefònica va alertar la Policia Local que hi havia un individu colpejant la persiana d’un establiment públic al Centre de la Vila. Des de la Sala de Coordinació Operativa de la Policia Local es va comissionar una patrulla que va localitzar l’individu, el qual es trobava davant la porta d’accés d’un establiment públic que es trobava tancat. Els agents van inspeccionar acuradament el lloc i no van detectar cap dany material ni símptoma de robatori. No obstant això, van identificar el sospitós i van comprovar que tenia pendent una ordre policial de detenció per trobar-se implicat en un delicte de furt comès a la població de Vic. Davant d’aquest fet, els agents van practicar la detenció de la persona afectada per l’ordre policial i van traslladar-la fins les dependències de la Policia Local on es van instruir les corresponents diligències. La persona detinguda té 39 anys, és veïna de Manlleu i respon a les inicials de E.C.A.

Tràfic de drogues

El 30 d’agost la Policia Local va detenir un individu per la presumpta comissió d’un delicte contra la salut pública en ser enxampat in fraganti en una operació de venda de droga.  Els fets es van produir a mitja matinada del diumenge quan una parella d’agents, que prestaven servei especial de paisà al Centre de la Vila, van localitzar dos individus, en actitud sospitosa, i van advertir com un d’ells feia una trucada telefònica des d’un telèfon mòbil. Els agents van acostar-se a la seva posició i van poder escoltar com l’individu estava acordant una operació de compra de substàncies estupefaents per via telefònica. Els policies van efectuar un seguiment dels presumptes compradors i als pocs minuts va aparèixer en escena un tercer individu que els hi va fer el lliurament de dos embolcalls de plàstic a canvi d’una quantitat indeterminada de diners. De manera Immediata, els agents van intervenir, identificant les parts implicades, i van comprovar que els compradors havien fet el lliurament de 75 euros a canvi de dos embolcalls de plàstic que presumptament contenien cocaïna.
Davant d’aquests fets, els quals podrien ser constitutius d’un delicte contra la salut pública, els agents van intervenir les substàncies estupefaents i els diners lliurats en l’operació de venda de droga, van practicar la detenció de l’individu implicat i el van traslladar a les dependències de la Policia Local on es van instruir les corresponents diligències. La persona detinguda és veïna de Barcelona, té 27 anys i respon a les inicials B.M.

Detenció per trencament de condemna

El 29 d’agost la Policia va detenir un individu per la presumpta comissió d’un delicte de trencament de condemna.  Els fets es van produir a primera hora de la nit del dissabte quan una parella d’agents, que prestaven servei especial de paisà al Centre de la Vila, van localitzar un individu en actitud sospitosa. Els agents van apropar-se a la seva posició i van identificar-se com a agents de l’autoritat. Després de requerir la seva identificació els policies van comprovar que l’individu tenia vigent una ordre judicial de prohibició d’estada dins del terme municipal de Vilafranca del Penedès. Davant d’aquest fet, el qual podria ser constitutiu d’un delicte de trencament de condemna, els agents van practicar la detenció de la persona afectada per l’ordre judicial i van traslladar-la fins les dependències de la Policia Local on es van instruir les corresponents diligències. La persona detinguda té 37 anys, és veïna de Vilafranca del Penedès i respon a les inicials de J.F.P.

També et pot interessar

Comentaris