Crítiques de l’Associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga a l’estat del barri

07/09/2009 - 14:33h

L’Associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga, una entitat històrica creada l’any 1958, ha celebrat aquest darrer mes d’agost la seva assemblea anual i, en un comunicat de premsa posterior, ha fet públiques la sèrie de crítiques que ja ha tramès a l’Ajuntament vendrellenc per buscar solucions.
De fet, el mateix dia de l’assemblea ja es van desplaçar fins a la seu social de l’associació els regidors de Platges i Turisme i d’Obres Públiques, Àngels Turdiu i Jaume Escarré, respectivament.
Tot seguit es resumeixen les principals queixes que membres de l’Associació han fet arribar a l’Ajuntament del Vendrell.
Abandonament. L’entitat constata el “tradicional i reiterat” estat d’abandonament d’algunes de les infraestructures urbanístiques de Coma-ruga i urbanitzacions de l’entorn, en algun cas sense que s’hi hagi fet cap inversió en 50 anys. En aquest sentit, la citada entitat lamenta que el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), el Pla Zapatero que a tot el Vendrell destina uns sis milions d’euros, tot just un 5% d’aquests diners -uns 300.000 euros, 180.000 euros dels quals seran per refer voreres en una dotzena de carrers- aniran al barri marítim de Coma-ruga. Segons s’esmenta en el comunicat de premsa adreçat a aquesta redacció, que Jaume Escarré titllés de “pedaços” aquestes millores, va generar “indignació” en algun dels socis de l’associació.
Brisamar. Segons l’entitat, els veïns del sector del Brisamar són els “únics” que es veuen “obligats” a haver de caminar per la calçada dels carrers perquè la “pràctica totalitat” de voreres estan en molt mal estat. A la mateixa zona, recorden els veïns, també hi ha sovint problemes d’inundacions els dies de forts aiguats, amb sobreeiximent d’aigües fecals. La situació és, diuen des de la mateixa associació, “especialment greu” si es compara amb la zona de la platja de Sant Salvador o el centre del Vendrell, però també en urbanitzacions properes a Roda de Berà. La “indignació” veïnal és encara més gran, diuen, si es té en compte que -sempre segons el que s’afirma des de l’entitat de residents i propietaris de Coma-ruga-, alguns paguen més d’IBI que en determinades zones de Barcelona.
Brutícia permanent. Veïns presents en l’assemblea també van expressar queixes pel “permanent estat de brutícia i abandonament de carrers i parcs” del barri marítim. Van posar d’exemple el parc de la cèntrica plaça de Catalunya -darrere l’alberg de Santa Maria-, on els veïns diuen que els caps de setmana és motiu de “botellons” i actes de vandalisme, la qual cosa deixa l’indret inutilitzable un temps “per les restes d’ampolles, xeringues i brossa”. En el mateix sentit, els veïns creuen “insuficient” el nombre de contenidors per a les deixalles que hi ha instal·lats a l’indret durant l’estiu, l’època de més afluència de persones. A més, diuen des de l’entitat veïnal, a Coma-ruga no hi ha “escombriaires, sinó bufadors de pols”.
Irregularitats urbanístiques. Una altra de les queixes exposades a l’Ajuntament van ser suposades irregularitats urbanístiques a Coma-ruga, pendents d’estudi pel mateix consistori. Es donarien en unes construccions al carrer Aragó, presumptament contràries a la normativa urbanística del barri; a més d’haver-se permès l’obertura de l’hotel Marvel sense la disponibilitat d’un aparcament soterrani. Segons els veïns, l’Ajuntament del Vendrell permet, en canvi, que l’hotel utilitzi com a zona d’aparcament una zona sense edificar que hi ha a tocar.
Top-manta. Com podia ser d’esperar, el fenomen del top-manta al passeig marítim de Coma-ruga també va sortir a l’assemblea veïnal. Es va titllar el problema de “greu” i alguns dels veïns es van queixar dels enfrontaments entre venedors il·legals i efectius de la Policia Local del Vendrell, davant d’una certa passivitat dels Mossos d’Esquadra, afirmen.
Arran d’aquestes queixes, que l’Associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga afirma que només són una mostra de les reclamacions que “des de fa anys” l’entitat fa arribar al consistori vendrellenc, alguns dels presents en l’assemblea anual d’aquest mes d’agost van esmentar la possibilitat de plantejar-se una hipotètica segregació administrativa respecte de l’administració de l’Ajuntament. Implicaria la constitució d’un nou ens local que “aglutini i administri les platges de forma segregada”, conclou la citada nota de premsa.

També et pot interessar

Comentaris