Sant Sadurní dóna avui el tret de sortida als actes de Fires i Festes

04/09/2009 - 10:41h


La verema ja està en ple rendiment i fins i tot acabada en algunes zones de la comarca i, un any més, amb la feina feta, arriba l’hora de gaudir. L’hora de gaudir d’unes Fires i Festes que fa anys que que, del 6 al 9 de setembre, omplen de color Sant Sadurní, municipi cavista per excel·lència. El groc serà el protagonista d’aquesta celebració que, des de fa poc més de vint anys, té la Festa de la Fil·loxera com a principal reclam. La victòria dels pagesos locals i els Set Savis de Grècia sobre la bèstia que va assolar la vinya a finals del segle XIX servirà als sadurninencs com a fil conductor d’unes Fires que enguany han aconseguit plantar cara a una altre mal: la crisi.
Amb un programa d’actes més farcit que mai, Sant Sadurní iniciarà avui al vespre la seva festa més tradicional. Com en els anys de bonança econòmica, no hi faltarà de res: música, art, espectacles infantils, teatre. Els concerts tindran especial protagonisme enguany amb els barcelonins Gertrudis com a proposta més destacada. Tampoc hi faltarà, però, música local, que vindrà de la mà de diferents grups de la vila que actuaran aquesta nit a la plaça del Montseny. L’art creat per sadurninencs també estarà present en altres àmbits artístics com el teatre, les exposicions i els espectacles infantils.
Al programa d’actes no hi faltaran les propostes més tradicionals, que s’organitzen des de fa dècades amb motiu de les Fires i festes, com: la Fira del Disc, la concentració de motos clàssiques o el pregó, que enguany s’ha encarregat al Col·legi El Carme amb motiu del seu 125è aniversari.
La tradició, però, no està renyida amb la innovació, i per això la Comissió de Festes ha introduït algunes novetats a les Fires d’enguay que li donaran un toc internacional. Aquest és el cas, per exemple, de menjars del món, una fira on s’hi podran tastar les propostes culinàries de diferents països. Aquesta mostra estarà complementada per Fira Pagès, una activitat que permetrà, als que passegin durant aquesta setmana per Sant Sadurní, comprar els millors productes de la terra.
No valen excuses per no gaudir de les Fires i Festes!
Podreu trobar el programa d’actes complert a l’edició en paper de El 3 de Vuit.

També et pot interessar

Comentaris