L’aparcament de la rambla de Sant Francesc de Vilafranca obrirà per Nadal

alt
04/09/2009 - 07:35h

L’Ajuntament de Vilafranca preveu que l’aparcament de la rambla de Sant Francesc entri en servei per la campanya de Nadal d’enguany. Així ho ha afirmat el regidor d’Urbanisme, Aureli Ruiz, al mateix temps que confessava que “les troballes arqueològiques que s’han anat produint han retardat les obres tres o quatre mesos i per això al principi el PSC va dir que estaria enllestit a finals d’estiu i ara ens situem a principis de desembre, si no hi ha cap incident”.
La FM 2010, a la rambla
Aquest calendari és el que fa referència a l’aparcament pròpiament dit perquè, segons explica Ruiz, “la urbanització no estarà fins al març o abril, per tant la Fira del Gall o els tres tombs, per exemple, s’hauran de tornar a ubicar en altres llocs”.
El que té clar el regidor, però, és que els administradors de la propera festa major podran comptar amb la rambla de Sant Francesc.
Projecte diferent
L’actual regidor explica que el projecte que havia tirat endavant el PSC és una mica diferent al que preveuen ells, sobretot pel que fa referència a la urbanització de la rambla i no en l’aparcament pròpiament dit, que sí que serà pràcticament igual al projecte que va començar el PSC. Ruiz, però, recorda que per la urbanització es compta amb una subvenció demanada pel PSC a la Diputació d’1,8 milions d’euros, dels quals ja s’han gastat 200 mil amb treballs previs.
A més, explica Ruiz, el PSC va firmar un conveni amb SABA en què aquesta es comprometia a fer-se càrrec del cost de deixar la rambla tal i com estava abans d’iniciar les obres de l’aparcament. Així, el PSC volia deixar la rambla exactament igual que abans.
Aquí és on CiU vol fer algunes modificacions i a més destaca que faran una ampliació de conveni amb SABA perquè, segons Ruiz, “hauran de participar d’una manera més àmplia en la urbanització de la rambla”.
Els arbres
Pel que fa a les modificacions respecte al projecte del PSC, en primer lloc volen mantenir les fileres d’arbres que tenia la rambla original, però amb petits canvis com ara que al lateral de Santa Anna hi hagi més arbrat (segons Ruiz el PSC en volia eliminar una part) i que a la part central de la rambla hi hagi més distància entre fileres d’arbres. “Així tindrem més espai i serà més versàtil perquè a vegades les fileres d’arbres quedaven massa juntes i limitaven les activitats dutes a terme”, afirma el regidor al mateix temps que diu que el projecte del PSC era “una mica primari”.
La decoració
Tot i que Ruiz comenta que ara ho estan acabant de definir, ja apunta que la decoració també serà diferent a la prevista pel PSC. “Ho estem parlant amb els comerciants de la rambla perquè el PSC volia moltes pèrgoles i això encaria en uns 300.000 euros el projecte, cosa que ens sembla exagerat. Hi haurà pèrgoles, però no tantes”.
Doble direcció
Un altre canvi significatiu pel que fa al projecte del PSC és que els socialistes van afirmar que el lateral de l’escola Santa Anna seria d’una sola direcció, però ara el regidor afirma que aquest lateral serà de doble direcció. “Si mantenim la proposta del PSC tindrem problemes de circulació en altres carrers. La de la rambla, però, serà una calçada estreta, sense camions i on no hi haurà un gran flux de trànsit”.
El paviment
Un dels canvis que més destaca Aureli Ruiz de la futura urbanització de la rambla és tot el tema que fa referència al paviment. Segons el regidor d’Urbanisme, ara mateix estan ultimant els detalls, però el que vol l’equip de govern és que sigui un paviment que no rellisqui tant com l’anterior, de qualitat i segurament combinat amb pedres i granítics. “Serà tipus l’utilitzat al carrer General Cortijo”, afirma Ruiz.
Places
L’aparcament de la rambla de Sant Francesc tindrà unes 312 places (potser alguna menys per culpa de les troballes arqueològiques) i tindrà una entrada i una sortida situades al lateral de l’escola Santa Anna i es mantindrà també l’entrada i sortida de la plaça del Penedès. Aquestes sortides hauran d’estar molt ben senyalitzades perquè depenent de la direcció que es vulgui prendre, s’haurà de sortir per un lloc o per un altre
Estat de les obres
Per tal que l’aparcament pugui ser operatiu per Nadal, les obres han de continuar avançant tal i com ho estan fent. Ara mateix s’estan construint els dos túnels de connexió entre el futur aparcament de la rambla i el ja existent a la plaça del Penedès i també s’està cobrint la planta superior d’aquest futur aparcament de la rambla.
El proper pas serà cobrir de manera total la segona planta d’aquest nou aparcament i construir les noves entrades i sortides al lateral de l’escola Santa Anna.
Serà llavors (es preveu que cap a finals de novembre) quan l’aparcament estarà pràcticament enllestit i només quedarà la urbanització de la rambla, que es preveu finalitzar al mes d’abril.

També et pot interessar

Comentaris